28 / 03 / 2024

İzmir Alsancak Stadı yeniden yapılıyor!

İzmir Alsancak Stadı yeniden yapılıyor!

Yıkım ihalesi 1 yıl aradan sonra gerçekleşen stadın, açık ve kapalı tribünü yeniden inşa edilecek, idari ofislerin yer aldığı binanın yerine de duvar örülecek.



Yıkım ihalesi 1 yıl aradan sonra gerçekleşen stadın, açık ve kapalı tribünü yeniden inşa edilecek, idari ofislerin yer aldığı binanın yerine de duvar örülecek. Stad ancak ligin 2. yarısında açılacak. 


ZEMİN KORUNACAK 

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle geçen sezon kapatılan Alsancak Stadı'nm yıkım ihalesi bu sezonun başlamasına az bir zaman kala nihayet gerçekleşti. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nm açtığı ihaleyi kazanan Nermanoğlu Hafriyat'm bayramdan sonra yıkım çalışmalarına başlayacağı bildirildi. Yetkililer çalışmalar sırasında çimlerin zarar görmemesi için zemine özel bir branda sergileyeceğini açıkladı. Stad, ikinci yarıya yetişecek. 


SÖKÜM YAPILDI 

Yıkımın ardından açık ve kapalı tribün ile yola bakan cepheye inşa edilecek duvar için yeni ihale açılacak. Geçen ağustos ayında kapatılan stad aylarca atıl kalırken, stadın yıkıma hazırlanması için tribün altlarındaki eşyalar, soyunma odaları, duşlar ve elektrik sisteminin söküm işlemleri, haziran ayında yapılmıştı. İhale sonuçlanmadan neredeyse kendi kendine yıkılacak bir durumda atıl bir şekilde duran statta yıkıma bu kadar geç başlanması tepki çekti. Ligler başlıyor ama İzmir'de stad yok Alsancak Stadı'nm kapalı olması nedeniyle mecburen Atatürk Stadı'nı kullanan  İzmir  ekipleri, Atatürk Stadı'nın da bakıma alınmasıyla iyice çaresiz kaldı. Kapalı tribün çatısının inşaatı devam eden, zemin yenileme ihalesi de yeni yapılan Atatürk Stadı eylül sonunda açılacak. Sezonun bitmesinin ardından beklemeye geçen yetkililer, 1. Lig'in başlamasına sayılı günler kala stadı bakıma alınca, Türkiye'nin üçüncü büyük kenti İzmir'in takımları yine başka şehirlerde stad aramak zorunda kaldı. 


Geri Dön