26 / 04 / 2024

İzmir Banliyö Sistemi'nde yenilenme çalışmaları sürüyor!

İzmir Banliyö Sistemi'nde yenilenme çalışmaları sürüyor!

Devlet Demiryolları ( TCDD ), İzmir'de Aliağa'dan Cumaovası'na kadar 80 kilometrelik banliyö hattı üzerinde toplu taşıma hizmeti veren İzmir Banliyö Sistemi' nde yenilenme çalışmaları sürüyor.



Devlet Demiryolları (TCDD), İzmir'de Aliağa'dan Cumaovası'na kadar 80 kilometrelik banliyö hattı üzerinde metro standartlarında toplu taşıma hizmeti veren  İzmir  Banliyö Sistemi (İZBAN) yenilenme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. 


Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İZBAN'ın, sadece Türkiye'de değil, dünyada raylı sistemde demiryolu idaresi, yerel yönetim ve merkezi hükümetin işbirliğiyle gerçekleştirilen en özgün projelerden biri olduğu belirtildi. 


İZBAN ile ilgili son günlerde İzmir basınında bazı haberlerin yer aldığına işaret edilen açıklamada, hattın altyapı yatırımlarının TCDD tarafından yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, "TCDD, İZBAN'ın genişlemesini bir politika olarak belirlemiş ve uygulamaya geçmiştir. Hattın ray ve sinyalizasyon yatırımları TCDD tarafından yapılmıştır. Yenilemesi de TCDD tarafından yapılmaktadır" denildi.


TCDD'nin yarım asrı aşan banliyö işletmeciliği deneyimini, İZBAN ile yerel yönetimle paylaştığı vurgulanan açıklamada, Aliağa-Menderes hattında 10 dakika olan tren aralığının 3 dakikaya indirilmesi çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.


Ulusal demiryolunda her türlü işletmeciliğin TCDD'nin birinci görevi olduğu dile getirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Yük, yolcu, bölgesel yahut banliyö işletmeciliğinin birinden diğeri için vazgeçmek, TCDD'nin görevini yapmaması anlamına gelir. İzmir içerisinde ulusal ve bölgesel tren çalıştırılmazsa, aynı talep başka iller içinde gündeme gelecek ve TCDD ulusal ağında tren çalıştıramayacak. İzmir kalkış ve varışlı bölgesel trenler ile ulusal tren yolcularımız aktarma istemiyor. Kent merkezine kadar kendi trenlerinin ulaşmasını istiyor. Proje başlamadan İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan fizibilite etüdünde 2015-2020 aralığında her 12 dakikada bir tren çalıştırılması öngörülmüştü."


AA


Geri Dön