26 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca'da otopark yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca'da otopark yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kasaplar Meydanı'nın altına otopark yapacak



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kasaplar Meydanı'nın altına yapacağı iki katlı otopark ile üstündeki yeşil alan düzenlemesi için kendi mülkiyetindeki eski binalarda yıkım gerçekleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent dokusunu bozmadan otopark ihtiyacına çağdaş çözümler üretmek için somut adımlar atıyor. Alsancak Spor Salonu Yeraltı Otoparkı ve Kültürpark Yeraltı Otoparkı'nın ardından Buca'ya da bir yer altı otoparkı kazandırmak için çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Bu kapsamda Buca Kasaplar Meydanı'nda oluşturulacak yeraltı otoparkı ve yeşil alan düzenlemesi için  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin kendi mülkiyetinde bulunan 20 eski binanın yıkımı gerçekleştirildi. Daha once de meydandaki özel mülkiyetlerde kamulaştırma çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, 2002-2007 yılları arasında yaptığı çalışmalarla toplam 1912 metrekarelik alanda kamulaştırma yaparak 1 milyon TL bedel ödedi.

İlçeye yeni bir çekim merkezi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan düzenleme kapsamında, Buca merkezinde bulunan bölgenin otopark ihtiyacını karşılayacak 170 araç kapasiteli iki katlı yer altı otoparkı inşa edilecek. Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanacak projeyle yer altı otoparkının üst kısmı Bucalıların hoşça vakit geçirecekleri bir mekan haline getirilecek.

Platform şeklinde yapılacak meydan düzenlemesi kapsamında yeşil alanlar oluşturularak oturma gurupları yerleştirilecek; gezinti yerleri, kafeterya ve heykel alanı ile birlikte Buca Kasaplar Meydanı, ilçeye yakışır modern yepyeni bir görünüm kazanacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön