18 / 04 / 2024

İzmir İnşaat Mühendisleri Odası'ndan deprem uyarısı!

İzmir İnşaat Mühendisleri Odası'ndan deprem uyarısı!

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından 17 Ağustos Depremi'nin 19. yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen basın toplantısında, olası büyük bir depreme karşı hala tam olarak hazırlıklı olunmadığı söylendi. 



Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası  İzmir  Şubesi, 17 Ağustos Depremi'nin 19. yıldönümü nedeniyle günümüze dair değerlendirmelerin yer aldığı bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre toplantıya İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şubesi yönetim kurulu üyeleri katıldı. Açıklamayı yapan İMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Erdoğan, 17 Ağustos gibi büyük depremlerden ders alınması gerektiğini ifade etti. 

17 Ağustos 1999 Depremi'nin ortaya çıkan can ve mal kayıpları bakımından bir milat olarak kabul edildiğini söyleyen Erdoğan, "1999 yılına kadar yapılan uygulamaların pek bir işe yaramadığı acı bir tecrübeyle görüldü. Oysa ki milat 1939 Erzincan Depremi olmalıydı. Temel sorun; plansızlık, çarpık kentleşme, yapı üretim sürecinin ve mesleki uygulamaların niteliksizliği ve denetimsizliğinden kaynaklanıyor. Sorun depremin kendisi değil, doğurmuş olduğu sonuçlardır" dedi.
 


Geri Dön