19 / 04 / 2024

İzmir Karabağlar imar istiyor!

İzmir Karabağlar imar istiyor!

İzmir Karabağlar Kentsel Dönüşümde Hak Arayanlar Derneği Başkanı Halil Ecevit, Karabağlar'daki kentsel dönüşümle ilgili olarak, açıklamalarda bulundu. Ecevit, bölge halkının imar istediğini belirtti.



İzmir Karabağlar Kentsel Dönüşümde Hak Arayanlar Derneği Başkanı Halil Ecevit, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Karabağlar'ın Cennetçeşme ve Limontepe semtindeki toplam 16 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili konuştu.


Halil Ecevit, “Kentsel dönüşüm kapsamında burada herhangi bir çalışma yapılmadı. Hizmet alamıyoruz. Ama kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüme döndü. Planlar kamu yararı taşımıyor. Açtığımız davalar devam ediyor, fakat bir sonuç alamadık. Biz tapu sorunu olan ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Yıllardır bir adım ileriye gidemedik. Kentsel dönüşüm adı altında vatandaşların mağdur olmasına karşıyız” açıklamalarında bulundu.


Ecevit, “Karabağlar'daki kentsel dönüşümle ilgili halkın görüşleri kesinlikle alınmıyor. Dernek olarak mücadelemizi bu doğrultuda sürdürüyoruz. Kentsel dönüşümün kentimize fayda getirecek şekilde yürütülmesini isterdik. Ancak ne yazık ki böyle olmuyor. Kentsel dönüşümle ilgili herhangi bir adım atılmadığını görüyoruz. Halkımızın arsası, evi üzerinde dayatmalarla iş yapmaya çalışıyorlar. Süreç içerisinde bunu çok net gözlemledik. Bizleri çok zor durumda bıraktılar. İlçemizde elektrik, su, doğalgaz ile ilgili ciddi sıkıntılar var” ifadelerini kullandı.


Kentsel dönüşümle birlikte yüksek dereceli artışların kabul edilemeyeceğini ifade eden Ecevit, “Kentsel dönüşüm kapsamında burada herhangi bir çalışma yapılmadı. Hizmet alamıyoruz. Ama kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüme döndü. Planlar kamu yararı taşımıyor. Açtığımız davalar devam ediyor, fakat bir sonuç alamadık. Biz tapu sorunu olan ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Yıllardır bir adım ileriye gidemedik. Kentsel dönüşüm adı altında vatandaşların mağdur olmasına karşıyız” şeklinde konuştu.


Gazete Yenigün


Geri Dön