26 / 04 / 2024

İzmir Mavişehir sahiline 2 milyon liraya set yapıldı!

İzmir Mavişehir sahiline 2 milyon liraya set yapıldı!

Her yıl su altında kalan İzmir Mavişehir sahiline 2 milyon liraya set yapıldı. Ancak bir villa sahibi manzaram bozuldu deyince hakim yıkım kararı verdi



Her yağış ve fırtınada kabaran denizden yükselen suların bastığı  İzmir  Mavişehir sahiline aylarca uğraşılarak bent yapıldı.
Deniz seviyesinden 40 santim aşağıda bulunan bölgede birikecek suyun tahliyesi için de bir pompa istasyonu ve 1 kilometre uzunluğunda kanalet inşa edildi. Lüks site sakinleri su baskınlarından kurtarıldı. şžaka gibi gelişme bundan sonra yaşandı.
Mavişehir içindeki villalardan birinin sahibi tesislere itiraz etti. Oktay Yar, 'Deniz manzaram bozuldu. Bu yüzden evimin değeri düştü' diyerek dava açtı.
TOKİ ile anlaşarak bölgeyi su baskınlarından kurtaran İZSU, mahkemede 2 milyon lira masraf ettiği projeyi savundu.
Üniversiteden seçilen bilirkişiler de kıyıda oluşturulan set, pompa istasyonu ve kanalın 'teknik açıdan uygun yere inşa edildiği' yönünde görüş bildirdi.
Ancak mahkeme, şaşırtıcı bir karar verdi. 'İmar planlarında bulunmadığı' gerekçesiyle bölge için hayati önem taşıyan projenin iptaline ve 'bütün tesislerin kaldırılmasına' karar verdi. İZSU yetkilileri, Danıştay'a başvurarak karara itiraz ederken Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak yıkım kararına sert tepki gösterdi. 'Hizmet vermemiz engelleniyor' dedi.

BÖYLE şžEY OLMAZ

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, yıkım kararını şöyle eleştirdi: 'Bir vatandaş çıktı ve manzarası bozulduğu gerekçesiyle dava açtı. Ne hikmetse idare mahkemeleri de hemen karar veriyor. Böyle şey olmaz. Yıllardır bölgede su baskınlarıyla boğuştuk. Bizi yine aynı durum bekliyor.'

DENİZİ İYİ GÖREMİYOR

Villa sahibi Oktay Yar'ın avukatı M. Emin Keleş ise şunları söyledi: 'Med-Cezir'in yarım metre olduğu yerde üç katı duvar inşa edildi. Müvekkilimin manzarası bozuldu. Evinin önü denizken araya set çekildi. Yelkenlisini bile denize indiremiyor. Önceden denizi seyrediyordu, şimdi setleri seyrediyor. Tesisler kaldırılmasını istiyoruz.'
Takvim


Geri Dön