24 / 04 / 2024

İzmir, mobilyada dünyaya açılacak!

İzmir, mobilyada dünyaya açılacak!

Sektörü değerlendiren Ramazan Davulcuoğlu, İzmir'in mobilyasını tüm dünyaya tanıtmak için Kurban Bayramı sonrasında 'Ortak Akıl Toplantısı' düzenleyeceklerini açıkladı



Ticaret odası Başkanı Behçet çınar (soldan 2) ile Ticaret Odası Meclis Başkanı Abdulvahap Olgun (sağdan 2.), MOSDER Başkanı Ramazan Davulcuoğlu (sol başta), işadamı Mehmet Kanık (soldan 3.) ve TOSİAD Başkanı Serdar Sekban'a (sağ başta) plaket verdi

Kasım ayı toplantısını önceki akşam gerçekleştiren Torbalı Ticaret Odası (TTO), Alfemo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, aynı zamanda Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) ve Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİDEF) Başkanı Ramazan Davulcuoğlu'nu ağırladı. Türkiye,  İzmir  ve Torbalı'daki mobilya sektörünü değerlendiren Davulcuoğlu, Karabağlar-Kısıkköy bölgesindeki mobilya potansiyelinin yavaş yavaş Torbalı'ya doğru kaydığını söyledi. Torbalı'ya Mobilya Yan Sanayi Organize Bölgesi kurulması gerektiğini açıklayan Davulcuoğlu, İzmir'in mobilyasını tüm dünyaya tanıtmak için Kurban Bayramı sonrasında 'Ortak Akıl Toplantısı' düzenleyeceklerini açıkladı.

'Türkiye ve Dünyada Mobilya Sektörü ve Torbalı İlçesi'nin Konumu' konulu bir sunum yapan Davulcuoğlu, mobilyanın ihracat fazlası veren ve tamamen istihdama yönelik bir sektör olduğunu söyledi.

PARLAYAN YILDIZ
Torbalı'nın mobilya sektöründe parlayan bir yıldız haline geldiğini söyleyen Davulcuoğlu, Lhızlı trenin gelmesiyle birlikte buradaki potansiyelin daha da artacağını açıkladı. 5 yıl önce mobilya sektöründe ihracatın 350 milyon dolar olduğunu ancak, günümüzde bunun 1 milyar 360 milyon dolara kadar çıktığını söyleyen Davulcuoğlu, mobilyanın istihdam deposu olduğunu belirtti. İzmir'in Kayseri, İnegöl ve İstanbul'un ardından mobilya üretiminde 4'üncü sırada geldiğini söyleyen MOSDER Başkanı, 'İzmir'den Dünyaya' sloganı ile yola çıkacaklarını ve İzmir'in mobilyasını dünyaya açacaklarını söyledi. Davulcuoğlu: 'İzmir'de mobilya alt kültürü var. Birçok bölgede mobilya üzerine üretim yapılmazken, İzmir'deki işletmeler Türkiye'nin dört bir yanına ürün pazarlıyordu. Bu nedenle İzmir'i sektörde daha da yukarılara çıkarmamız gerekiyor' diye konuştu.

Yan sanayi bölgesi kurulmalı
Alfemo, Merinos, İşbir Yatak, Vespero, Demente gibi mobilya sektöründe bulunan büyük işletmelerin son yıllarda yatırım için Torbalı'yı tercih etmeye başladığını belirten Ramazan Davulcuoğlu, 'Torbalı'da ulaşım sorunu yok. İlçemiz sektör için fevkalönemli bir yere sahip. çok uygun bir bölge. Alt yapısı ve yetenekleri olan bir ilçe. Bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerekir. Torbalı'da mobilya sektörü için eksik bir nokta var. Yan sanayi maalesef yeteri kadar gelişmiş değil. Bunun için gerekli altyapı hazırlanmalı. Torbalı'ya Mobilya Yan Sanayi Organize Bölgesi kurulmalı. Ticaret Odası bunun öncülüğünü yapmalı. Biz MOSDER olarak elimizden geleni yapmaya hazırız' dedi.
YeniAsır/SEVİM OLGUN


Geri Dön