29 / 03 / 2024

İzmir Urla'da denize sıfır Hazine arazisi kooperatife satıldı iddiası!

İzmir Urla'da denize sıfır Hazine arazisi kooperatife satıldı iddiası!

İzmir'in Urla İlçesi'nde 5 ay önce yanan 111 dönümlük denize sıfır Hazine arazisinin bir kooperatife satıldığı ileri sürüldü. İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, arazinin satıldığı iddiasını yalanladı ve "Bu iddialarla ilgili hemen suç duyurusunda bulunuyorum" dedi.



İzmir'in Urla ilçesinin Denizli Mahallesi’ndeki Karadöşemelik Mevkii’de bulunan 111 dönüm 601 metrekarelik Hazine’ye ait arazinin, ihaleye çıkılmaksızın, sessiz sedasız S.S. Urla Elit Park Konut Yapı Kooperatifi'ne satıldığı ileri sürüldü. 

BirGün'de yer alan habere göre; emlakçılara da söz konusu araziye yapılacağı belirtilen 250 lüks villayla ilgili dosyalar yollandı.

DENİZ GÖREN YERLER 940 BİN TL

Emlakçılara verilen dosyada bulunan evraklarda “kooperatif alanında yapılacak alt yapı çalışmalarına imar planı kesinleştikten sonra başlanacaktır” ifadesine yer verilirken, 151 adet parselin 450 bin TL, 12 parselin 540 bin TL, 17 parselin 640 bin TL, 44 parselin 740 bin TL ve 26 parselin de 940 bin TL’den satışa çıkarıldığı bilgisi verildi. 940 bin TL’lik yerlerin deniz gören cephede yer aldığı söylendi. 

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak’ın e-imzası bulunduğu görülen ve 16 Eylül 2020 tarihini taşıyan bir başka evrakta ise söz konusu arazinin “S.S. Urla Elit Park Konut Yapı Kooperatifi’ne satışı ve tahsisinde bir sakınca olmadığı” ibaresinin olduğu görüldü. 

İzmir Urla da denize sıfır Hazine arazisi kooperatife satıldı iddiası!

MÜDÜR YALANLADI: "BEN ULUFE Mİ DAĞITIYORUM KARDEŞİM"

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, bahsedilen arazinin satılmadığını, halen Hazine’ye kayıtlı olduğunu, ortalıkta dolaştırılan belgenin ise sahte olduğunu vurguladı. Albayrak, şunları kaydetti: 

“Bu ortalıkta dolaştırılan belge sahte. Bizim böyle bir belgede imzamız yok. Böyle bir satış yapmışlığımız yok. Zaten belge dedikleri sahtekarlıkla hazırlanmış kağıtta yerin ada parseli bile yok. Ayrıca, ben ulufe mi dağıtıyorum ki kardeşim, sana orayı verdim, burayı verdim diyeyim. Ortada büyük bir sahtekarlık var. Bu iddialarla ilgili hemen suç duyurusunda bulunuyorum. Biz zaten, altına imza attığımız bir şeyi saklamayız. Niye saklayalım. Böyle bir satış olmadı. Adı anılan yer halen Hazine kayıtlarında. Kaldı ki burası, birinci derecede arkeolojik SİT alanı… Satışı, üzerinde yapılaşma olması zaten mümkün değil.”

İzmir'de Hazine arazilerini satmaya çalışan 6 kişi tutuklandı!


Geri Dön