25 / 04 / 2024

İzmir Varyant Yolu onarılacak mı?

İzmir Varyant Yolu onarılacak mı?

İzmir’in 66 yıllık simgesi olan Eşrefpaşa ve Hatay’ı birbirine bağlayan Varyant Yolu, bakımsızlığı ile görenleri üzüyor. Kentin en önemli bağlantı yollarından biri olan Varyant Yolu’nun son hali vatandaşların tepkisini çekti.



Yolun yanındaki duvarlardaki yazılar görüntü kirliliği oluştururken, çevredeki metruk binalar da tehlike saçıyor. UNESCO'ya başvurmaya hazırlanan İzmir'in, tarihi semtinin içler acısı bir halde olduğunu ifade eden vatandaşlar, "Varyant'ta güvenlik sorunu var. Gündüz bile yürüyemiyoruz. Çevrede birçok boş ev var. İçerisinde kimler yaşıyor bilmiyoruz. Bu evlerin hem bakımı, hem de güvenliği için bir şeyler yapmalı. Varyant'ın sesinin artık duyulmasını istiyoruz" dedi. 


Çocuklar buraya nasıl gelsin?


Kredi ve Yurtlar Kurumu  İzmir  Bölge Müdürlüğü ve Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nin burada olması nedeniyle çok sayıda çocuk da bu yolu kullanıyor. Özellikle Oyuncak Müzesi'nin karşısındaki metruk bina velileri ise korkutuyor. İçeride yakılmış yorganları gören vatandaşlar, hem güvenlik güçlerinden hem de belediyeden önlem almasını istiyor. 


Yeni Asır


Geri Dön