26 / 04 / 2024

İzmir ve Denizli'de imar barışı uygulaması TBMM gündeminde!

İzmir ve Denizli'de imar barışı uygulaması TBMM gündeminde!

İzmir ve Denizli'de depremden etkilenen bölgelerde yapılan çalışmalar ve imar barışı uygulaması meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Bedri Serter, İzmir ve Denizli'de depremden etkilenen bölgelerde yapılan çalışmalara ve imar barışı uygulamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Serter, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Serter, ''2018 seçimlerinden bu yana TBMM gündeme gelen en önemli konuşarın başında imar barışı gelmiştir. Özellikle büyükşehirlerimiz başta olmak üzere tüm Türkiye'deki kaçak binaların yasal altyapısının oluşmasının maalesef önü açılmıştır. İzmir ve Denizli başta olmak üzere pek çok Güneybatı ilini etkileyen depremler sonrasında da imar barışına dikkat çekildiği açıktır'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in soruları:
1- İzmir ve Denizli'de yaşanan depremler sonrası depremden etkilenen bölgelerde ne tür çalışmalar yapılmıştır?
2- İzmir'de imar barışı uygulamasının sona ermesinin ardından devletin elindeki veriler neler olmuştur?
3- İmar barışı kentsel dönüşüm planlarını ne oranda etkilemiştir?
4- İzmir'de kentsel dönüşüme ilişkin olarak kısa ve orta vadeli planlar nelerdir?
5- Kentsel dönüşüm planları dahilinde deprem önlemi olarak ele alınacak başlıklar nelerdir?
6- İmar barışı öncesi İzmir'im Çevre ve Şehirciliğe dair çalışan sivil toplum örgütleri ve odaları kaçak bina oranını yüzde 60 olarak açıklamıştır. İmar barışı sonrası kaçak olup ruhsatsız olan bu binalarda yaşayan insanların can güvenliğine ilişkin ne tür çalışmalar yapılmaktadır?


Geri Dön