26 / 04 / 2024

İzmir'de 140 bin liralık vurgun! Devlet arazisini ‘2B’ diye sattılar!

İzmir'de 140 bin liralık vurgun! Devlet arazisini ‘2B’ diye sattılar!

Yatırım için satın aldıkları arazinin kendilerine orman vasfı yitirmiş arazi gibi gösterilip 140 bin liraya satıldığını iddia eden Uraz çifti, arazinin devlete ait olduğunu Milli Emlak Dairesi’ne gidince öğrendi. Çift, İrfan Ş. ile Birol A’dan şikayetçi oldu.



İzmir'in Bornova ilçesinde yaşayan Serkan ile Selver Uraz çifti, yatırım için satın aldıkları Yakaköy Mahallesi'nde bulunan devlete ait arazinin, kendilerine orman vasfını yitirmiş 2B arazisi gibi gösterilerek 140 bin liraya satıldığını söyleyerek araziyi işgal eden İrfan Ş. ile işbirliği yaptığı iddia edilen Birol A'dan şikayetçi oldu. Arazinin devlete ait olduğunu Milli Emlak Dairesi'ne gidince öğrendiklerini sözlerine ekleyen Serkan Uraz, "Biz bu tuzağa düştük, başkaları düşmesin" şeklinde konuştu.

TANIDIKLARI BİR İSİM
Yeni Asır'dan Metin Burmalı'nın haberine göre; iki ay önce Bornova'nın kırsal mahallesi Yakaköy'e giden Uraz ailesi, 1 yıl boyunca tanıdıkları kahvaltı salonu işletmecisi Birol A'ya yatırım için arsa aradıklarını belirtti. İddialara göre Birol A. da kahvaltı salonunun sahibi olan Yakaköy'ün yerlisi İrfan Ş'nin elinde 2 dönüm orman vasfını yitirmiş 2B arazisi olduğunu, noterden satışının yapılabileceğini belirtti.

Küçük kızlarının geleceği için yatırım yapmak isteyen Uraz çifti "Resmen dolandırıldık" şeklinde konuştu.

ŞOKE OLDULAR
Uraz ailesi bunun üzerine Birol A. ve İrfan Ş. ile buluşup, 140 bin liraya 133 ada 61 parsel üzerinde yer alan 2 dönümlük araziyi muvafakatname ile noterden satın aldı. Bu belge ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bağlı Milli Emlak Dairesi'ne giden Uraz ailesi, arsanın devlete ait orman arazisi olduğunu ve satılamayacağını öğrenince şoka girdi.

106 BİN LİRA ALDI

Araziyi işgal eden İrfan Ş. ile görüştüğünde ısrarla kendisine ecrimisil kağıdını göstererek, 2B arazisi olduğunu söylediğini ifade eden Serkan Uraz, "140 bin lira parayı denkleştirmek için aracımı kendisine sattım ve üzerine küçük kızım için biriktirdiğimiz altınları, eşimin düğününden kalan takıları verdik. Bizi kandırdığı ortaya çıkınca ödediği parayı geri vermek için süre istedi. Bu paranın ancak 106 bin lirasını geri alabildik. Burada yasal boşluk da var. Otomobil satarken trafik cezanız çıksa noterde satışını yapamıyorsunuz. Madem burası devletin arazisi neden noterde satışı gerçekleşiyor? Bizim düştüğümüz bu tuzağa başkaları düşmesin" dedi.


Geri Dön