19 / 04 / 2024

İzmir'de çocuk mimarlık atölyesi kuruldu!

İzmir'de çocuk mimarlık atölyesi kuruldu!

TÜRK Eğitim Derneği (TED) Aliağa Koleji ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi işbirliğiyle "Çocuk ve Mimarlık" konulu atölye düzenlendi.



TÜRK Eğitim Derneği (TED) Aliağa Koleji ve Mimarlar Odası  İzmir  Şubesi işbirliğiyle "Çocuk ve Mimarlık" konulu atölye düzenlendi. TED Aliağa Koleji 4 ve 5'nci sınıflardan 31 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen atölye çalışmasında öğrenciler İzmir Mimarlık Merkezi'ni keşfetti, daha sonra da kendi mimarlık merkezlerini yarattı. Doç. Dr. Hikmet Sivri Gökmen yürütücülüğündeki atölye çalışmasına katılan çocuklar, bu yılki çalışmanın temel hedefi doğrultusunda bir binayı tüm yönleri ile tanıma imkanı buldu. Çocuklara Mimarlık Merkezi çeşitli anlatımlar ve bina gezisi ile detaylı bir şekilde tanıtıldı. Mimarlık merkezinin keşfine yönelik olarak hazırlanan föy çalışmasını tamamlayan çocuklar, verilen malzemeler ile kendi mimarlık merkezlerini yaptı.


TED Aliağa Koleji Vakfı Başkanı Deniz Komsuoğlu, teorinin yanında uygulamalı eğitime de önem verdiklerini belirterek, "4 ve 5'nci sınıf öğrencilerimizin katıldığı çocuk ve mimarlık konulu atölyemizle; çocuklar mimarlık ve kentle ilgili temel kavramlarla ve konularla tanışma imkanı bulurken, tasarım alanında da deneyim edinmiş oldular. Farklı konulardaki atölye çalışmalarımızla çocukların mesleklere, olaylara bakış açılarını geliştirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.


Yeni Asır 


Geri Dön