23 / 04 / 2024

İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinin engellendiğini iddia eden gruptan açıklama!

İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinin engellendiğini iddia eden gruptan açıklama!

İzmir'de hayata geçirilen Emlak Bankası konutlarında yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşüm projelerinin engellendiğini öne sürdü...



İzmir'de hayata geçirilen Emlak Bankası konutlarında yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşüm projelerinin engellendiğini öne sürdü. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ikamet ettikleri evlerin önünde toplanan grup adına konuşan Nevzat Özkılıç, konuyla ilgili olarak, Ege'nin incisi İzmir'deki yaşanan depremden sonra Karşıyaka Belediyesinden 47 senelik binaların yenilenmesi ve kentsel dönüşümün yapılması için imar durum belgesi talep ettiklerini söyledi.

İmar haklarının verilmesi dilekçe hazırladıklarını ve bu dilekçelerde 500 kişinin imzası bulunduğunu söyleyen Nevzat Özkılıç, bu süreçte 13 Mart 2021 tarihindeki  İzmir  programı esnasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de konuyu masaya yatırdıklarını ve yaşanan sorunların çözüme kavuşabilmesi için talimat verdiğini iddia eden Özkılıç, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yaptığımız görüşmede referandum yapılması konusunda tavsiyede bulunmuştu. Ancak ilçe belediye başkanı, genel başkanına uymadı." diye konuştu.

İzmir de kentsel dönüşüm projelerinin engellendiğini iddia eden gruptan açıklama!

Karşıyaka Belediye Meclisinde alınan kararla imar plan notlarının ve itiraz dilekçelerinin reddedildiğini anlatan Özkılıç, "Bu karar halka rağmen alınmıştır. Bu kararı Kılıçdaroğlu da düşünmeli. Biz de bu süreci mahkemeye taşıyacağız." dedi.

Özkılıç konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Karşıyaka Belediyesi'nin "yeşili korumak" için imar durum belgesi vermediğini, fakat ona benzer durumlarda olan bazı konut ve arsalarda ise imar durum belgesi verildiğini iddia etti..

Özkılıç, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Kentsel dönüşümde büyüme payı oluyor. Biz bunu talep ediyoruz. Adamızdaki 40 bloğun 27'si 5 katlı, 13'ü 12 katlı. Önceki Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar 2 binaya 0,40 büyüme hakkı verdi. Sonradan mevcut başkan Cemil Tugay da 2 binaya vermiş. Biz de yasal olarak bunu istedik. Ama vermediler. Bizim sayımızın az olduğunu söylüyorlar. Hodri meydan. Burada referandum yapalım. Sonuca herkes razı gelir. Ama bunu kabul etmediler."

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!


Geri Dön