18 / 04 / 2024

İzmir'de markalı konut projeleri, metrekare fiyatlarını yükseltti!

İzmir'de markalı konut projeleri, metrekare fiyatlarını yükseltti!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık İzmir Bölge Müdürü Filiz Akkaya son yıllarda artan markalı konut projeleri nedeniyle İzmir'de bazı özel projelerde metrekare birim fiyatları 10 bin TL'ye kadar yükseldiğini belirtti.




EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş  İzmir  Bölge Müdürü Filiz Akkaya, İzmir'in turizm dışında gayrimenkul sektöründe de hareketli günler yaşadığını ifade ederek sektörün önde gelen temsilcilerinin İzmir'de önemli yatırımlara imza atmaya başladığını, bu gelişmeye bağlı olarak lüks konut projelerinde gözle görülür bir artış yaşandığını kaydetti. İstanbul'da dahil olmak üzere Türkiye geneliyle kıyaslandığında İzmir'in markalı ve lüks konut projelerinde payını hızla artırdığını belirten Akkaya, artık yalnızca İstanbul'un değil İzmir'in de gayrimenkul yatırımı bakımından büyük fırsatlar sunduğunu dile getirdi. Akkaya, son yıllarda artan markalı konut projeleri nedeniyle İzmir'de bazı özel projelerde metrekare birim fiyatları 10 bin TL'ye kadar yükseldiğini belirtti.
Yazlıklara talep arttı Özellikle son beş altı yıldan bu yana İzmirlilerin artık yalnızca başını sokmak için ev almadıklarını ifade eden Akkaya, İzmir'in uzun yaz sezonunu değerlendirmek ve yatırımlarını kâra dönüştürmek isteyen konut alıcılarının yazlık gibi ikincil konutlara da talep gösterdiğini ifade etti.


Yeni Ekonomi

Geri Dön