29 / 03 / 2024

İzmir'de öncelik kentsel dönüşüm!

İzmir'de öncelik kentsel dönüşüm!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında İzmir halkı 2021 yılında yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarını merak ediyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Selim Türsen, bugünkü köşe yazısında kentte yapılacak çalışmaları kaleme aldı.



İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremle kentsel dönüşümün önemi bir kez daha hatırlandı.  İzmir  halkı 2021 yılı çalışmaları içerisinde en çok kentsel dönüşüm çalışmalarını merak ediyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Selim Türsen, bugünkü köşe yazısında kentte yapılacak çalışmaları kaleme aldı. İşte Türsen'in o yazısı...

İzmir de öncelik kentsel dönüşüm!


İzmir bundan sonra geçen yılın son çeyreğinde acı bir şekilde hatırladığı deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenecek. Yılın son günlerinde 30 ve 31 Aralık’ta Urla ve Seferihisar’daki 4.3 ve 3.9’luk depremler bile adeta, “Sakın bizi unutmayın” mesajları gibiydi. İzmir’de yapıların en az yüzde 70’i yenilenmek zorunda. Seferihisar açıklarındaki depremin bile Bornova’yı yıktığı deprem acı bir uyarı oldu. O nedenle Başkan Tunç Soyer, İzmir’de artık birinci önceliğin depreme hazırlık olacağını söyledi. Olası bir felakette on binlerce İzmirlinin hayatını koruyabilmek için yapılacak kentsel dönüşüm planları 2021 yılında dört gözle beklenecek. Gültepe’de planları yapılan kentsel dönüşüm için ilk temeller bu yıl içinde atılırsa bütün İzmir için çok güzel bir örnek olabilir.

Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm masası kuruldu!

 


Geri Dön