23 / 04 / 2024

İzmir'de yatay kentsel dönüşüm planlanmalı!

İzmir'de yatay kentsel dönüşüm planlanmalı!

Kurulduğu 1986 yılından bu yana 10 binden fazla konut üreten, kamuda birçok başarılı uygulama gerçekleştiren Palandöken Hakbir İnşaat, İzmir'in kentsel dönüşümü adına çalışıyor.



Palandöken 1071'de hızla sona yaklaşan Palandöken Hakbir İnşaat, 500 konuttan oluşacak ve İzmir'deki en büyük dönüşüm uygulaması olacak Gaziemir Sosyal Konutlar'daki kentsel dönüşüm projesi için de düğmeye bastı. Düzenledikleri toplantılarla Gaziemir'deki vatandaşları bilgilendirdiklerini ve 3'te 2 çoğunluğa ulaştıklarını belirten Palandöken Hakbir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Binali Ünal, proje seçim aşamasına geldiklerini söyledi.


Bugüne kadar ürettikleri tüm projelerin odağında insanın bulunduğunu kaydeden Palandöken İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Binali Ünal, kentsel dönüşümde güvenin çok önemli olduğunu vurguladı. Hali hazırda proje aşamasında 500 konutluk bir çalışmaları olduğunu hatırlatan Ünal, yıl sonuna kadar 2 bin 500 – 3 bin konut üretmeyi planladıklarını dile getirdi.Palandöken İnşaat olarak, 35 yıldan bu yana hizmet verdiklerinin altını çizen Ünal, işini sevmenin ve dürüstlüğün çalışma dünyasında en önemli detaylar olduğunu dile getirdi.


KENTLER YATAY BÜYÜMELİ

İzmir'de şimdiye kadar 300 konut ürettiklerini aktaran Binali Ünal, ''İzmir genelinde kentsel dönüşümle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Kentsel dönüşüm dışında farklı projelerimiz de gündemde. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi kentlerin dikey olarak değil, yatay büyümesi gerektiği görüşündeyim. Projelerimizi de bu yönde geliştiriyoruz. Kentsel dönüşüm için de çok önemli destekler var. Bu destekleri de çok önemli buluyorum'' ifadesini kullandı.


Hayata geçirmeye hazırlandıkları Gaziemir Sosyal Konutlar'daki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili bilgi de veren Ünal, Adnan Menderes Havaalanı'ndan dolayı Gaziemir'de kat yüksekliğine izin verilmediğini ve bu sorunun yıllarca Gaziemir'deki dönüşümü olumsuz etkilediğini söyledi.Ünal, bakanlık nezdinde yaptıkları çalışmalar sonucu bu sorunu aştıklarını kaydetti.Gaziemir'in bundan böyle kentsel dönüşümde sorunlarını çözmeye başlayacağını ve daha güzel bir yaşam alanına dönüşeceğini belirten Binali Ünal, Gaziemir Sosyal Konutları sakinlerinin de kentsel dönüşümle birlikte modern konutlara kavuşacaklarını belirtti.Kentsel dönüşümün ardından yenilenen binalardaki evlerin fiyatlarının 400 ile 500 bin TL arasında bir değere yükseleceğini de aktaran Binali Ünal, ''Bölgede yapılacak kentsel dönüşüm sadece daha güvenli ve büyük evlerde yaşamı sağlamayacak, aynı zamanda karlı bir yatırım olacak. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz çok sayıda proje var ve site sakinleri dönüşümün ardından büyük bir memnuniyet yaşıyor. Deprem bölgesinde bulunduğumuzu asla unutmamalıyız. En önemli konumuz can ve mal güvenliği. Bunun için de, hep beraber el ele vererek önlemleri baştan almalıyız'' ifadesini kullandı.


Medya Ege 


Geri Dön