24 / 04 / 2024

İzmir'deki FETÖ'ye finansal destek dava duruşması yapıldı!

İzmir'deki FETÖ'ye finansal destek dava duruşması yapıldı!

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirilen duruşmaya, tutuklu sanıklar Küçükbay, Kavuk ve Sipahi, tutuksuz yargılanan Metehan Kavuk ile avukatları katıldı.



İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na  finansal destek sağladıkları iddiası ile Küçükbay Holdingin eski Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyesi olan Abdullah Kavuk, oğlu Metehan Kavuk ve kuyumcu Şeref Sipahi'nin yargılandığı davanın görülmesi devam ediyor. 

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  İzmir  13. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirilen duruşmaya, tutuklu sanıklar Küçükbay, Kavuk ve Sipahi, tutuksuz yargılanan Metehan Kavuk ile avukatları katılım gösterdiler. 

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturmada, İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, 6 ve 8 Ağustos'ta örgüte finans sağladıkları iddia edilen iş adamlarına yönelik operasyonlarda aralarında TMSF'ye devredilen Küçükbay Şirketler Grubu sahibi Ahmet Küçükbay ile gayrimenkul, otomotiv, akaryakıt sektöründeki yatırımlarıyla tanınan FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk'un da aralarında bulunduğu 24 kişinin gözaltına alınması sağlanmıştı.

 

İddianamede, Küçükbay, Abdullah Kavuk ve Sipahi'nin "Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Kanunu'na muhalefet, silahlı terör örgütüne üye olmak ve yönetme", Metehan Kavuk'un ise "Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Kanunu'na muhalefet, silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından cezalandırılmaları istenmişti. 

 


Geri Dön