29 / 03 / 2024

İzmir'e 5 yılda 20 milyar liralık yatırım yapılacak!

İzmir'e 5 yılda 20 milyar liralık yatırım yapılacak!

İzmir'e 5 yılda 20 milyar liralık yatırım yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2015-2019 Stratejik Planı'na göre kente gelecek 5 yıllık dönemde 20 milyar liralık yatırım yapılması öngörülüyor.




 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2015-2019 Stratejik Planı'na göre kente gelecek 5 yıllık dönemde 20 milyar liralık yatırım yapılması öngörülüyor. 


Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında ele alınarak oy çokluğuyla kabul edilen stratejik plana göre 9 sektörde belirlenen 257 projenin hayata geçmesi için  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin 10.9 milyar liralık harcama yapması öngörüldü. İZSU ve ESHOT'un projeleri ile birlikte bu tutarın 20 milyar lirayı aşmasının beklendiği ifade edildi. 


Ulaşım 2 milyar 493 milyon lira ile ilk sırada


Planlanan harcamaların sektöre göre dağılımında 2 milyar 493 milyon lira ile ulaşım birinci, kentsel altyapı ise 2 milyar 88 milyon liralık yatırımla ikinci sırayı aldı. Yönetişim sektörünün 1 milyar 394 milyon liralık harcamayla üçüncü olduğu planda 1 milyar 130 milyon liralık harcama ile kentsel koruma ve planlama dördüncü sırada yer aldı.  


5 ayda hazırlanan planlamada vatandaş görüşleri dikkate alındı


Planla ilgili sunumu yapan Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, 5 aylık bir çalışmanın ürünü olan planın katılımcı bir anlayışla vatandaş görüşleri doğrultusunda yapıldığını, internet ve birebir görüşme yoluyla yapılan anketlerin de planda etkili olduğunu ifade etti. 


Planla öngörülen 257 proje içinde Gaziemir Yeni Fuar Kompleksi, Sosyal Yaşam Kampusü, İzmir Banliyö Sistemi'nin geliştirilmesi, tramvay hatları, yeni iskeleler, marinalar, mevcut iskelelerin geliştirilmesi, yaya alt ve üst geçitleri, spor komplekslerinin ön plana çıktığını anlatan Aydoğan, Doğal Yaşam Parkı'nın ikinci bölümünde yer alacak Akdeniz Akvaryumu ve Zooloji Müzesi ile gemilerden atık alma projelerinin de programa alındığına dikkati çekti. 


Tartışmaların ardından AK Parti grubunun ret oyuna karşı CHP ve MHP grubunun kabul oyu verdiği plan, oy çokluğuyla kabul edildi. 



Dünya


Geri Dön