18 / 04 / 2024

Japonya’dan Türkiye’ye 483 milyon dolar doğrudan yatırım gerçekleşti!

Japonya’dan Türkiye’ye 483 milyon dolar doğrudan yatırım gerçekleşti!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Japonya’ nın Türkiye’de yaptığı yatırımları önemli bulduğunu belirterek, “ 2013 yılında Japonya’dan Türkiye’ye 483 milyon dolar doğrudan yatırım gerçekleşti ” dedi...



Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Japonya’nın Türkiye’de yaptığı yatırımları önemli bulduğunu belirterek, “2013 yılında Japonya’dan Türkiye’ye 483 milyon dolar doğrudan yatırım gerçekleşti” dedi.


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Hilton Otel’de düzenlenen Türkiye-Japonya Ticaret ve Yatırım Zirvesi Toplantısı’na katıldı. Toplantıya Bakan Zeybekçinin yanı sıra Japonya Sanayi-Ticaret ve Ekonomi Bakanı Toshimitsu Motegi katıldı.


Türkiye ve Japonya arasında yaşanan ekonomik gelişmelerin konuşulduğu zirvede Bakan Zeybekçi, "Türkiye ile Japonya görüşmeler devam ederken diğer ülkelerle olan ilişkilerimizde de önemli gelişmeler oldu. Avrupa Birliği ile Japonya’nın Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerinde önemli gelişmeler yaşandı. Türkiye ile Güney Kore arasında 1 Mayıs 2013 tarihinde yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması’nın bir ileri aşaması olan ve geçtiğimiz hafta içinde hizmetler ticaretinde serbestleşmeyi sağlayan müzakereleri tamamladık. Yakında bu alanda da geniş aşamaya ulaşmış olacağız" dedi.


Ekonomik Ortaklık Anlaşması’nın en kısa sürede yürürlüğe girmesini, temenni ettiğini söyleyen Zeybekçi, “Değerli meslektaşıma bu aşamada Türkiye ve Japonya’nın 3’üncü ülkelerle atmak üzere olduğu önemli adımları çok daha derinleştirmeden iki ülke arsında Ekonomik Ortaklık Anlaşması’nı en kısa sürede yürürlüğe koyacak şekilde hızlı adımlar atmamız gerektiğine inanıyorum. Yeni dönüm noktasına ulaşacak bu anlaşmanın yürürlüğe girmesini arzu ediyoruz. Japonya’da konuştuğumuzda biz bunu Avrupa Birliği Anlaşması’ndan önce bitirelim diye konuşmuştuk” şeklinde konuştu.


Japonya’nın Türkiye’de yaptığı yatırımları önemli bulduğunu kaydeden Bakan Zeybekçi, "Bugün Türkiye’de 183 tane Japon firma Türk ekonomisine önemli katkılar vermeye devam ediyor. 2013 yılı Türkiye’de yabancı sermayeye doğrudan yatırımda önemliydi ama Japonya’dan gelen yatırımlar anlamında da son derece başarılı geçti. 2013 yılında Japonya’dan Türkiye’ye 483 milyon dolar doğrudan yatırım gerçekleşti" diye konuştu.


Akşam 


Geri Dön