26 / 04 / 2024

Jimmy Key yurtdışında mağazalar açmaya hazırlanıyor!

Jimmy Key yurtdışında mağazalar açmaya hazırlanıyor!

Jimmy Key'in yaratıcısı Şükrü Ünlütürk yurtdışında mağaza açılması için pek çok teklif aldıklarını söyledi...



İzmir'den Türkiye'ye yayılan genç-spor giyim markası Jimmy Key, koleksiyonuna 'çalışan kadın'a yönelik ürünler ekledi, satışları yüzde 30 artırdı. Jimmy Key'in yaratıcısı Ünlütürk, "İndirimin sonu yok, biz çalışan kadına yönelik koleksiyonumuzla ciroyu katladık" dedi

Bugüne kadar genç-spor giyimde büyüyen İzmirli Jimmy Key, indirim silahına sarılmak yerine koleksiyonuna 'çalışan kadını' kattı, krizde para kazanan kitleyi mağazalarından sokarak cirosunu katladı. Krizde koleksiyonuna ilk kez 'çalışan kadınlar'a ve üst yaş grubuna hitap edecek ürünleri ekleyen ve koleksiyonunu derinleştiren markanın alışveriş sepeti büyüklüğü ve cirosu yüzde 30'a yakın arttı. İndirim yapmak yerine koleksiyonunda parasını kendi kazanan ve harcama kapasitesi yüksek 'çalışan kadın'lara yönelik 40'a yakın elbise, ceket ve takımı satışa sunan markanın mağazalarının kapısından 35 yaş üzerindeki kadınlar da girmeye başladı.

İndirimin sonu olmadığını yakında müşterilerin 'bedava' isteyecek duruma gelebileceğine dikkat çeken Sun Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Ünlütürk, "Biz de bu yıl koleksiyonumuzu 'kadın'laştırdık ve günlük spor giyimden harcama kapasitesi yüksek çalışan kadına da yöneldik. Akşam da giyilebilecek kıyafetleri artırdık. Bu da parça başına fiyatları artırdı" dedi.

Denim koleksiyonunu da genişlettiklerini, bu sayede fiyatları rakiplere göre yüksek olmasına rağmen satışlarının oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken Ünlütürk, "Bugüne kadar bedenlerimiz 40'da kalırdı, artık 42'yi ekledik" diye konuştu.

En iyi perakendeciyi buluyoruz riski de kârı da bölüşüyoruz

Son dönemde perakendecilerin franchise mağazalarını kapatarak kendi mağazalarını açma yoluna gittiklerini, Jimmy Key olarak ise tam tersi bir iş modeli geliştirdiklerini aktaran Şükrü Ünlütürk, "Her şehrin en iyi lokasyonundaki ve en başarılı perakendecisiyle işbirliği yapıyoruz. Mağazanın dekorasyon ve tasarımını biz yapıyoruz, değişiklikleri ve yatırımı anlaştığımız perakendeci üstleniyor. Riski de kârı da bölüşüyoruz. Perakendeciye sadece satacağı malı doğru seçmek kalıyor. Bu iş modelini Antakya, Adana, Çanakkale gibi şehirlere taşıdık" dedi.

Suriye, Malta, Makedonya yatırım rotamızda

Yurtdışında mağaza açılması için çok sayıda teklif aldıklarını açıklayan Şükrü Ünlütürk, "Şu anda Suriye, Malta ve Makedonya'da mağaza açılması için görüşmelerimiz sürüyor. 2010'da ilk açılışı yaparız. Özellikle Suriye çok ilgili. Yunanistan da mağaza açmayı planladığımız ülkeler arasında" dedi.

Perakendede yılbaşına kadar beklenti yüksek

İndirim yerine 2 alana 1 bedava gibi promosyonların satışlarda daha etkili olduğunu söyleyen Şükrü Ünlütürk, bu haftasonundan başlamak üzere yılbaşına kadar olan süreçte perakende sektöründe beklentilerin çok yüksek olduğunu söyledi. Ünlütürk, "Bu hareketi rahatlıkla gözleyebiliyoruz. Bayilerimizden repete dediğimiz tekrar siparişleri almaya başladık" diye konuştu..
Hale TÜZÜN/Vatan

 


Geri Dön