29 / 03 / 2024

Julian Walker: Gayrimenkul satışlarımızda herhangi bir sorun yok!

Julian Walker: Gayrimenkul satışlarımızda herhangi bir sorun yok!

İngiliz gayrimenkul şirketi Spot Blue Müdürü Julian Walker: ''Taksim olaylarına rağmen iyi bir hafta, iyi bir ay geçirdik. Satışlarımızda herhangi bir sorun yok" dedi.



Merkezi İngiltere’de bulunan uluslararası gayrimenkul şirketi Spot Blue Müdürü ve Türkiye gayrimenkul piyasası uzmanı Julian Walker, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara rağmen satışlarda herhangi bir sorun olmadığını, iyi bir hafta geçirdiklerini bildirdi.


Walker, AA muhabirine Türkiye gayrimenkul piyasasını değerlendirdi. 10 yıldır Türkiye’de gayrimenkul sektörü üzerine çalıştıklarını, Alanya’dan İstanbul’a kadar birçok şehirde, konut ve arsa satışlarında yer aldıklarını belirten Walker, kredi notunun yükselmesiyle yabancı yatırımcıların da Türkiye'deki gayrimenkullere ilgisinin arttığını söyledi.


Walker, yüksek işsizlik ve enflasyonun görüldüğü 10 yıl öncesine göre Türkiye'de durumun çok daha istikrarlı olduğunun altını çizdi. Mevcut tabloda enflasyon ve işsizliğin gerilediğine, düşük faiz oranlarının ve genç nüfusun ülke ekonomisine olumlu katkısı bulunduğuna dikkati çeken Walker, "Uzun vadede (Taksim olayları) olumlu fotoğrafı değiştirmiyor. Dış dünyada problem, BBC gibi medya kuruluşları olanları büyük bir olay gibi yansıtıyor" dedi.


Uzun yıllar yatırım bankacılığı sektöründe çalıştığını ifade eden Walker, Türkiye’nin ekonomik göstergelerinin iyiye gittiğini,  borsadaki düşüşün geçici olduğunu vurguladı. Walker, "Taksim olaylarına rağmen iyi bir hafta, iyi bir ay geçirdik. Satışlarımızda herhangi bir sorun yok" değerlendirmesinde bulundu.


 


- "Türkiye'de yatırım yapmak için hiç bir sıkıntı yok"


 


Walker, ülkede gayrimenkul alımında İngilizlerin daha çok kıyı ilçe ve kasabalarını, Arapların ise  İstanbul’u tercih ettiğini söyledi.

 


Orta ve uzun vadede Türkiye’de yatırım yapmak için hiçbir sıkıntı görmediğine işaret eden Walker, “Türkiye’de iş yaptığımız firmalarla görüştük, 'hiçbir sıkıntı olmadığını, işlerin devam ettiğini' söylediler” dedi.


Walker, Yeni Ticaret Kanunu'nun da yabancı yatırımcılar için gayrimenkul sektöründe olumlu etki yaratacağını kaydetti.


AA


Geri Dön