25 / 04 / 2024

Kaan Yücel: Kentsel Dönüşüm Yasası acilen değişmeli!

Kaan Yücel: Kentsel Dönüşüm Yasası acilen değişmeli!

Piyalepaşa'da çok sayıda hak sahibiyle dönüşüm için görüşen Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, kentsel dönüşümün geldiği yerin doğru bir noktada olmadığını söyledi. İşte açıklaması...



Kentsel Dönüşüm Yasası'nın çıktığı tarihten bu yana geçen 2-3 sene içerisinde kentsel dönüşümün geldiği yerin doğru bir noktada olmadığını kaydeden Piyalepaşa Gayrimenkul'ün Genel Müdürü Kaan Yücel, "Yenilenmenin aslında sadece bina bazında değil, alan bazında olması doğru. Ancak siz o zaman birçok şeyi bir arada yaratma imkanına sahip olabiliyorsunuz. Tek bir binada sadece konstrüksiyonunu, taşıyıcı sistemini daha sağlam yapabiliyorsunuz halbuki diğerinde bunun yanında birçok şey yapma imkanımız var. Dolayısıyla o açıdan çok geri durumdayız" diye konuştu. 


İŞBİRLİĞİ YAPILMALI


İstanbul'da riskli alan ilan edilen alanların hiçbirinde Piyalepaşa İstanbul dışında henüz inşaat aşamasına gelinemediğine dikkat çeken Yücel şunları söyledi: "Kanunun mutlaka yenilenmesi gereken tarafları var. Çünkü bu süreç içerisinde her işte olduğu gibi bir takım sıkıntılı durumlar yaşatan hem müteahhitler hem de arsa sahipleri oldu." 


Dönüşümde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyeler ve özel sektörün bir bütün olarak hareket etmesi gerektiğini ifade eden Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Yücel, "Böyle olunca bir takım sorunları da daha rahat çözebiliyoruz. Özel sektör yapsın ama yanında belediyenin de vatandaşın da desteğini alsın, vatandaş kendisini rahat hissetsin. Bir kontrol mekanizması olsun bakanlık ve belediye nezdinde" dedi. İstanbul'un çok eski bir konut stokuna sahip olduğuna dikkat çeken Kaan Yücel, "Yaşam kalitesi açısından da kalitesiz binalara sahibiz. Sosyo-kültürel açıdan da dönüşüme ihtiyacımız var" dedi. 


SOSYAL UZLAŞMA ŞART


Piyalepaşa İstanbul projesi için 2 yıldır dönüşüm çalışmaları yürüttüklerini .bildiren Yücel, bugüne kadar tapusu olan 260 aileyle sözleşme imzaladıklarını söyledi. 


Dönüşümde yol almak için karşılıklı iletişimin ve sosyal uzlaşmanın şart olduğunu ifade eden Yücel, "Kişiye özel çözüm üretebilecek sabrı gösterebildiğiniz zaman başarılı oluyorsunuz. Görüşmeleri bire bir kendimiz yaptık. Her bir eve girdik, kahvede bir araya geldik, çeşitli etkinliklerde buluştuk, sokakta yürüdük konuştuk ve hepsine bire bir çözümler bulduk" dedi. 

Tapusu olan herkesle proje içerisinde ev vererek kat karşılığı anlaştıklarını söyleyen Yücel, tapusu olmayanlara da kurdukları emlak ofisi aracılığıyla tapulu birer ev almalarına yardımcı olduklarım belirtti. Kaçak yapıların olduğu kısımda 40 milyon lira civarında bir bütçe ayırdıklarım kaydeden Yücel, "Bu da Polat Grubu'nun, Adnan Polat'ın bu işe nasıl baktığım gösteriyor. Bu kişilerin hepsinin değerli olduğunu, kırmadan incitmeden an laşma sağlamaya çalış tık. Arsayı bir daha alıyormuşuz gibi bir şey oldu" dedi. 


Sözcü






Geri Dön