25 / 04 / 2024

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattı ihalesi ne zaman?

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattı ihalesi ne zaman?

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey arasında çalışacak, en büyük raylı sistem yatırımlarından metro hattı, ihaleye çıkmaya hazırlanıyor. 2017 yılında tamamlanması planlanan metro ile Halkalı-Beşiktaş arası yolculuk süresi 38 dakikaya düşecek.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, en büyük raylı sistem yatırımlarından Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro İnşaatı’nda ray döşeme ve elektromekanik işleri için 30 Mart’ta ihaleye çıkıyor. Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun tamamlandığında tek yönde saatte 70 bin vatandaşa hizmet vermesi bekleniyor.


26 DAKİKAYA DÜŞECEK

İnşaatı hızla devam eden metro tamamlandığında Mecidiyeköy-Mahmutbey arası 26 dakikaya düşecek. 18 kilometrelik metro hattı ile ikinci etap olan 7 kilometrelik Kabataş-Mecidiyeköy hattının yapımı 2017 yılında tamamlanacak. Metronun devreye girmesiyle Halkalı-Beşiktaş arası yolculuk süresi 38 dakikaya inecek.

Hat, gelecekte yapılacak çalışmalarla Kabataş'tan Mecidiyeköy'e, Mahmutbey’in devamında Halkalı Toplu Konut bölgesinden de Bahçeşehir’e ulaşacak. Böylece Bahçeşehir-Mahmutbey-Mecidiyeköy-Beşiktaş-Kabataş raylı sistemle bağlanmış olacak. Bu hattı kullanacak İstanbullular, Bağcılar-Mahmutbey istikametinden Gaziosmanpaşa üzerinden rahatlıkla Kabataş’a ulaşabilecek.


2019’DA 430 KM RAYLI SİSTEM


Kadir Topbaş, 2004 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını 45 kilometre raylı sistemle devraldı. 11 yıllık hummalı çalışmanın sonucunda İstanbul’daki raylı sistem hattı 142 kilometreye ulaştı. Ulaştırma Bakanlığı’nın yapacağı 72 kilometrelik sistemle İstanbul’daki raylı sistem uzunluğu 2019 yılında 430 kilometreye ulaşacak.


Yeni Şafak


Geri Dön