24 / 04 / 2024

Kadıköy Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi açıldı!

Kadıköy Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi açıldı!

Kadıköy Belediyesi yarıyıl tatilinde çocuklara karne hediyesi olarak Çocuk Kültür Merkezini hizmete açtı. Çocuklar sömestri tatili boyunca Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek onlarca etkinlikten ücretsiz olarak faydalanabilecek.



 

Yatırımlarına devam eden Kadıköy Belediyesi, uzun yıllar pek çok kültür sanat etkinliği ve çalışmaya ev sahipliği yapan Halis Kurtça Kültür Merkezi’ni yeniden tasarlayarak Çocuk Kültür Merkezi yaptı. Kadıköy Belediyesi'nde yer alan habere göre, çocuk dostu bir mimari yaklaşım ve çocuk bakış açısına göre hayata geçirilen Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nin (HKÇKM) açılışı 20 Ocak Cumartesi günü gerçekleşti.

 

Kültür merkezinin açılışına Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, çok sayıda çocuk ve Kadıköylü katıldı.

 

Açılışta ilk konuşmaları çocuklar gerçekleştirdi. Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nde eğitim gören Arın Güreler , sanat merkezindeki faaliyetlerini, Melike Nur Sahar da öğrencisi olduğu Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi’ni katılımcılara anlattı.

“ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZDİR”

Açılışta açıklamalar yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, çocukların en hızlı düşündüğü, geliştiği,  sorguladıkları bu yaşlarda özellikle sanat ve sporla ilgilenmeleri gerektiğini belirtti. Nuhoğlu, Kadıköy Belediyesi’nin bu konuyla ilgili yaptığı çalışmaları, “Kadıköy Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl açtığımız ‘Karikatür Evi’nde yaklaşık bin çocuk eğitim aldı.  Gençlik Sanat Merkezi’ni açtık 2000’den fazla insanın orada eğitim görmesini sağlıyoruz. Çocuk Sanat Merkezi’mizde 3000’inin üzerinde çocuk şuanda sanata dair eğitim alıyor. Etüt merkezlerimizden yine yüzlerce çocuğumuz faydalanıyor.  Çocuklar bizim geleceğimizdir. Eğer biz gelecekte hayal kuran, düşünen, sorgulayan, geleceğe pozitif bir şekilde yürüyen yeni nesiller yaratabilirsek güçlü Türkiye’yi yaratabiliriz. Onun için çocuklarımızla birlikte ileriye doğru hep birlikte yürüyeceğiz.”  sözleriyle dile getirdi.


Geri Dön