19 / 04 / 2024

Kadıköy- Kartal metrosu, yüzde 50 indirimli hizmete giriyor!

 Kadıköy- Kartal metrosu, yüzde 50 indirimli hizmete giriyor!

Cumhuriyet tarihinin en büyük metro yatırımı olan Kadıköy- Kartal metrosu, Erdoğan tarafından bugün hizmete açılacak ve 29 Ekim'e kadar yüzde 50 indirimli olacak



Cumhuriyet tarihinin en büyük metrosu olarak çalışmaları tamamlanan Kadıköy- Kartal metrosu bugün seferlere başlıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak olan metroyla Kadıköy-Kartal arasındaki ulaşım süresi 32 dakikaya düşecek ve günde 700 bin kişi seyahat edecek. 3 milyar liraya mal olan yeni metro, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na kadar yüzde 50 indirimli olacak. Büyükşehir Belediye Meclis Başkanlığı'na AK Parti ve CHP grubunun ortak önergesiyle verilen teklife göre, ücretli taşımacılığın başlayacağı günden 29 Ekim saat 24'e kadar yüzde elli indirimli olacak. 


16 İSTASYON OLACAK 

2002 yılında Harem-Tuzla arasında hizmet vermek üzere yerüstü hızlı tramvayı olarak planlanan raylı sistem için ilk kazma 2005 yılında vuruldu. Şehirlerarası karayolu ve ana ulaşım yollarından biri olan D-100 karayolunun orta şeridinde inşa edilecek metro hattının trafiği kapatma ve enerji maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle projeden vazgeçildi. Yeraltından inşa edilmesi düşünülen yeni proje için 2008 yılında ilk çalışmalara başlandı. Önceki projeden kaynaklanan gecikmelerin de telafi edilebilmesi için rekor sürede kazı yapıldı. 2009 yılında İspanyol bir firma ile vagon üretimi için protokol imzalandı. Metro hattının yoğunluğu dikkate alınarak 2600 kişilik vagonlar üretildi. 16 istasyondan oluşan hatta Kadıköy, Ayrılıkçeşme, Ünalan ve Göztepe istasyonları deniz seviyesinin altında inşa edildi. İstasyonlar arası mesafe ortalama 1300 metre olurken, birbirine en yakın istasyonlar 800 metreyle Maltepe ve Huzurevi, en uzak istasyonlar 2300 metre ile Bostancı ve Küçükyalı istasyonları oldu. Metro Durakları şunlar: Kadıköy -Ayrılıkçeşme- Acıbadem-Ünalan- Göztepe-Yenisahra-Kozyatağı-Bostancı- Küçükyalı-Maltepe-Huzurevi- Gülsuyu-Esenkent-Hastane (Adliye)-Soğanlık-Kartal. 


FSM'de bir iyi bir de kötü haber

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırın, Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'ndeki bakım çalışmalarının 30 Ağustos'ta değil 22 Ağustos'ta bitirileceğini söyledi. Yıldırım "Arkadaşlara 'Biraz daha zorlayın' dedim. Bayram dönöşü köprüdeki işler tamamen bitecek ve köprü tam kapasite hizmet vermeye devam edecek" dedi. Karayolları Genel Müdürlüğü de köprünün Anadolu-Avrupa geçişi istikametinde sağ iki şeridin yanı sıra bir şeridin daha 20 Ağustos günü saat 00.00'dan itibaren 22 Ağustos'a kadar kapanacağını duyurdu.

AA


Geri Dön