29 / 03 / 2024

Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvayı İBB'ye devredildi!

Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvayı İBB'ye devredildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile birlikte, T3 Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Hattı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.



İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve mülkiyeti İETT'ye ait olan T3 Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Hattı  İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvayı'nın, İETT'den alınarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi onaylandı. 

Raylı sistemlerin devir bedelinin bu hattın kayıtlı maliyet bedellerinin tamamından oluştuğu belirtilerek imzalanan protokolde, devir tarihinde İETT muhasebe kayıtlarında hattın duran varlıklarının ilgili hesaplardaki güncel değerinin 11 milyon 240 bin 963 lira olduğu vurgulandı.

T3 Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvayı'nın hesaplanan devir bedellerinin İETT'nin İBB'ye olan borcundan mahsup edileceği, varsa kalan miktarının Büyükşehir Belediyesi tarafından İETT'ye ödeneceği kaydedildi.


Geri Dön