26 / 04 / 2024

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı arası 46 dakika olacak!

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı arası 46 dakika olacak!

İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak projelerden biri olan Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı arasında inşa edilecek metro hattı için çalışmalar başladı. Projeyle Kadıköy'den Sabiha Gökçen Havalimanı'na 46 dakikada ulaşılabilecek.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak projelerden biri olan Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı arasında inşa edilecek metro hattı için çalışmaların başladığını belirtti. 


Bilgin, bakanlığın İstanbul'da trafiği rahatlatmak amacıyla çok sayıda proje yürüttüğünü ifade ederek, "Kaynarca-Sabiha Gökçen Metro hattı da bunlardan biri. Söz konusu hattın yapım iahelsi gerçekleştirildi, iş alan Gülermak-YSE Ortaklığı ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldı" dedi. Kadıköy- Kartal- Kaynarca, Kaynarca- Tuzla, Kaynarca- Pendik metro hatlarının Sabiha Gökçen Havalimanı'na bağlanacağını belirten Bilgin, "Yapılacak metro hatları İstanbul'da mesafeleri yakınlaştıracak. Kadıköy'den Sabiha Gökçen Havalimanı'na 46 dakikada ulaşım mümkün hale gelecek" dedi.


Yeni Akit


Geri Dön