23 / 04 / 2024

Kadıköy’deki icradan satılık ‘Perili Köşk’ havadan görüntülendi!

Kadıköy’deki icradan satılık ‘Perili Köşk’ havadan görüntülendi!

Kadıköy Caddebostan'da yer alan 'Küçük Dolmabahçe', 'Saray Yavrusu' ve 'Perili Köşk' gibi adlarla da anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, icradan satışa çıkarıldı.



Kadıköy Caddebostan’da bulunan 'Küçük Dolmabahçe', 'Saray Yavrusu' ve 'Perili Köşk' gibi adlarla da bilinen tarihi Ragıp Paşa Köşkü alacaklı bankaların icra takibi üzerine satışa çıkarıldı.

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre; mülk sahibi hakkında başlatılan icra takibi sebebiyle satışa çıkarılan Caddebostan’daki tarihi Ragıp Paşa Köşkü’ne ilişkin, İstanbul Anadolu Adliyesi’nin 5. ve 10. İcra Müdürlükleri’nin kıymet takdir çalışmaları devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da köşke değerli konut vergisi kapsamında 234 milyon TL değer biçti. Tarihi köşk havadan da görüntülendi.

Kadıköy’deki icradan satılık ‘Perili Köşk’ havadan görüntülendi!

Tarihi köşk 114 yaşında

Caddebostan Cemil Topuzlu Caddesi’nde bulunan köşk, Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid’in mabeyincisi Ragıp Paşa tarafından Sirkeci Garı'nın da mimarı olan Prusyalı August Carl Friedrich Jasmund'a 1906 yılında yaptırıldı.

Kadıköy’ün simgeleri arasında gösterilen 27 dönüm bahçe içerisindeki Ragıp Paşa Köşkü’nün tavanları, eritilerek elde edilen altın varaklarla süslü. 40 bin altına mal olduğu kayıtlarda yazılı olan köşkün deniz tarafında ise bir kule yer alıyor. Köşkün kara tarafına açılan çift kanatlı, büyük oymalı demir kapısının karşısında iki bina bulunuyor.

1920’de Ragıp Paşa’nın bu köşkte vefat etmesinden sonra köşk, farklı kişilerin mülkiyetine geçti. Yıllardır bakımsız bırakıldığı için eski zarafetinin kalmadığı görülen tarihi Ragıp Paşa Köşkü, yeni alıcısıyla eski ihtişamlı  günlerine kavuşmayı planlıyor.

Kadıköy'deki 'Perili Köşk' icradan satılık!

 


Geri Dön