19 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: İstanbul'da 2019’a kadar raylı ulaşım 400 kilometreye çıkacak!

Kadir Topbaş: İstanbul'da 2019’a kadar raylı ulaşım 400 kilometreye çıkacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bugüne kadar metro yatırımlarına 7 milyar dolar harcandığını, 2019 ’ a kadar raylı ulaşımı 400 kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi...



51 ülkenin İstanbul başkonsolosuyla kahvaltıda buluşan Topbaş, uluslararası seyahat sitesi ‘Tripadvisor’un anketinden İstanbul’un “dünyanın en güvenli kenti” seçilmesinin gurur verici olduğunu söyledi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da görev yapan 51 ülkenin başkonsolosuyla Emirgan Beyaz Köşk'te kahvaltıda bir araya geldi. Başkonsoloslarla 6 ayda bir yapılan toplantıları geleneksel hale getirdiklerini hatırlatan Topbaş, içindeki lale bahçeleri nedeniyle Emirgan Korusu'nu özellikle tercih ettiklerini söyledi. Kahvaltıda yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Topbaş, AK Parti'nin çok daha güçlü bir şekilde halkın desteğini aldığını vurguladı. 


 

TARİHİN ÇEYİZ SANDIĞI 


İstanbul'da üçüncü kez belediye başkanlığına seçilmesinin çok onur verici olduğunu dile getiren Topbaş, şunları kaydetti: "Geçmişte bu belediye personel maaşı ödeyemiyordu. Çok ciddi sıkıntılar vardı ama şimdi kasamızda paramız var... Bu kentte yaptığımız her çalışmanın dünya insanları için de olduğunu ifade etmek istiyorum. İstanbul evrensel mirastır. Tarihin çeyiz sanığıdır. İstanbul'da yaptığımız çalışmalar dünya tarafından dikkatle izleniyor. Tripadvisor (internette faaliyet gösteren uluslararası seyahat sitesi) tarafından yapılan ve sonucu iki gün önce açıklanan ankette, İstanbul dünyanın en güvenli ve gidilebilecek  kenti seçildi. Bu bizim için gurur vericidir ve kentin geldiği noktayı açık olarak ortaya koymaktadır.” En kıdemli başkonsolos sıfatıyla söz alan Kırgızistan'ın İstanbul Başkonsolosu Abror Gulyamov da Tripadvisor'deki anketin milyonlarca seyyahın oyuyla ortaya çıktığını hatırlatarak İstanbul’un başarısından dolayı Topbaş’ı tebrik etti.


RAYLI ULAŞIM 400 KM OLACAK


İstanbul'un New York'tan sonra en çok yabancı temsilciliğin bulunduğu şehir olduğunu anlatan Topbaş, BM Kalkınma Ajansı'nın bazı birimlerini İstanbul'a taşıma kararı aldığını bildirdi. Yeni yetki aldığı 5 yıl içinde İstanbul'u çok farklı bir noktaya taşıyacaklarını kaydeden Topbaş, bugüne kadar metro yatırımlarına 7 milyar dolar harcandığını, 2019’a kadar raylı ulaşımı 400 kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.  


Akşam Gazetesi 


Geri Dön