26 / 04 / 2024

Kadir Topbaş UCLG 6. Afrika Şehirleri Zirvesi'ne başkanlık yaptı!

Kadir Topbaş UCLG 6. Afrika Şehirleri Zirvesi'ne başkanlık yaptı!

Senegal’in Başkenti Dakar’da yapılan UCLG Yönetim Kurulu Toplantısı 6. Afrika Şehirleri Zirvesi'ne katılan Başkan Topbaş, yönetim kurulu toplantısına da başkanlık yaptı...




Senegal'de Dakar Belediye Başkanı Khalifa Sall tarafından karşılanan Başkan Kadir Topbaş, yoğun programı arasında Fas Krallığı İçişleri Bakanı Mohand Laenser, Stutgart belediye Başkanı Wolfgang Schuster, Fogar Başkanı Paul Carrasco Caıpio ve çok sayıda yerel yöneticiyle temaslarda bulundu.


UCLG Yönetim Kurulu Toplantısına da başkanlık yapan Kadir Topbaş, toplantının açılış konuşmasında, UCLG çatısı altında yer alan ortaklarla birlikte, BM'nin Binyıl Kalkınma Hedefleri’nin yaklaşık yüzde 75’inin ‘Temel Hizmetler’e erişimle doğrudan ilişkili olduğunu düşündüklerini vurgulayarak, “2005 yılında binlerce UCLG üyesi tarafından desteklenmiş olan “Binyıl Kentler Kampanyası”nı yaptık. Orada, Binyıl hedeflerine ulaşılması noktasında bizim sorumluluk ve taahhütlerimizi açıkça beyan ettik. Bütün bunlar, tamamen temel hizmetlere erişim konularını kapsıyordu; Anne ölümleri, gecekondu ıslahı, eğitim, eşitlik, sağlık, su ve sanitasyon yani hijyen koşullarının sağlanması, atık yönetimi, toplu taşıma ve okul sistemleri bunlardan sadece birkaç tanesidir” dedi.




“Yerel ve bölgesel yönetimler olarak başarılı olmak istiyorsak kalkınma gündeminin merkezinde yer almamız gerekiyor” diyen Başkan Topbaş, “Yoğun kentleşmeyle ortaya çıkan sorunları derinlemesine analiz etmeliyiz. Herkes için temel hizmet tedariki noktasında yerel ve bölgesel yönetimlerin rolünü ve gücünü ortaya koymalıyız. Bu konuda üretilecek çözümler bizi 2016’da Yeni Kentsel Sürdürülebilirlik Gündemi’nde karar verici konuma getirecektir. 2015 Sonrası Kalkınma Gündemi için Seçkin Kişiler Üst Düzey Paneli içindeki görevim sırasında bu konuları önemle dile getirdim” şeklinde konuştu.


Yaklaşık 4.5 saat süren toplantıda Türkiye’den katılan çok sayıda Belediye Başkanı ve yardımcısı da görüşlerini belirtti. Toplantıda Türkiye Belediyeler Birliği çatısı altında katılan Türk belediye başkanları şunlar; Memduh Büyükkılıç-Melikgazi/Kayseri, M.Necip Büyükaslan-Adıyaman, Bülent Tanık Çankaya/Ankara, Bülent Hamdi Cingil-Yenişehir/Bursa Bekir Öztekin-Oguzeli, İsmail Bayram-Düzce, Selim Yücel Genç-Konya Büyükşehir Mehmet Zekeriya Özak-Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Lütfü Savaş-Antakya, Fahri Yıldız-Ürgüp Sadi Kurtulan Mustafakemalpaşa, Mehmet Ellibeş-Gölcük/Kocaeli, Halil Bakırcı-Rize, Mehmet Fazıl Türk-Mersin,Hayrettin GÜNGÖR-TBB ,Cemal Baş-TBB, Mehmet Yurtseven  Ankara  Büyükşehir, Ali Fuat Sütlü-Çankaya/Ankara, Mustafa Farsakoğlu- Adalar/İstanbul.


İBB


Geri Dön