20 / 04 / 2024

Kadir Topbaş'tan, Validebağ Korusu ve İGDAŞ açıklaması!

Kadir Topbaş'tan, Validebağ Korusu ve İGDAŞ açıklaması!

Kadir Topbaş'tan, Validebağ Korusu ve İGDAŞ açıklaması geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş gündeme dair açıklamalar yaparak Validebağ Korusu, İgdaş'ın özelleştirilmesi ve Karaman'daki olaya değindi.



Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun hemen yanında bulunan ve mülkiyeti Üsküdar Belediyesi'ne ait olan bin 2(X) metrekarelik alanla ilgili istanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Tadilatının iptali ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin karar, İstanbul 7. idare Mahkemesi tarafından, itiraz yolu açık olmak üzere oybirliğiyle reddedildi. İlgili mahkemenin 28.10.2014 tarihli oybirliğiyle alınan kararı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Saraçhane'deki Başkanlık Sarayı'nda basın mensuplarıyla paylaştı.Saraçhaııe Başkanlık Sarayında yapılan basın toplantısına 1BB Genel Sekteri Hayri Baraçlı ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'de katıldı. Başkan Topbaş basın toplantısına Karaman'da yaşanan maden faciasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı. Üç günden beri Karaman'daki maden faciasının sıkıntılarını yakinen takip ettiğini ifade eden Başkan Topbaş, "Umutlarımız kesilmedi. Aileleri, sevenleri, yavruları başta olmak üzere bekliyorlar. Çalışmalar 24 saat esaslı devam ediyor. İnşallah sevindirici haber gelir" diye konuştu. Gündemin diğer konularından biri olan Validebağ Korusu ile ilgili olarakta konuşan Başkan Kadir Topbaş, Validebağ Korusuna dair ortaya atılan iddialardan rahatsız olduğunu söyledi. Başkan Topbaş açıklamasına şöyle devam etti: "Büyükşehir Belediyesi olarak geçmişten günümüze gelen bu tür yerler konusunda hassas davranıyoruz. Bu tarz önemli yerleri korumayı, istanbulluların kullanımına açmaya çalışıyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biri Emirgan Korusu, Yıldız Parkı, Göztepe Parkı. Bu tarz önemli nefes alma alanlarını yaşatma çalışmalarımız var. Maltepe dolgu alanı, Yenikapı dolgu alanı da yeni kazanımlarımız. Var olanları kaybetme değil, iyileştirmeye çalışıyoruz. Çırpıcı Çayırı da bunlardan bir tanesi." CAMİ P0LEİMİĞİ Başkan Topbaş Validebağ Korusu ile birlikte 'Cami Polemiği'nin başladığını ve bunun rahatsız edici bil' durum olduğunu kaydederek, "Böyle bir mabet konusunda destek verenler vermeyenler konusunda toplumda bir ayrışmanın ortaya getirilmesi de gerçekten rahatsız edici" diye konuştu. Başkan Topbaş, bu tür tartışmaların amacının dışına kasıtlı olarak çıkarıldığını ifade ederek açıklamasına şöyle devam etti: "Burada bir yanlış anlaşılma, erken davranma, bilgisizlik ve maalesef siyasete malzeme yapmak adına birtakım adımlar atıldığını düşünmekteyiz. Yoksa gerçekten irdelenmiş ve incelenmiş olsaydı bu boyutlara gelmezdi ve bu şekilde bir sürtüşmeyi bizler yaşamaz ve görmezdik. Bahsedilen ibadethane için tahsis edilen alan Validebağ Koaısu'nun tamamen dışında yer alıyor. Koruyla hiçbir alakası yok. Ama Validebağ korusu diye gündeme taşındı." Başkan Topbaş istanbul'un tüm renkleriyle 15 milyonluk bir aile olduğunu, bu tür başkalaştırma girişimlerinin her zaman sonuçsuz kaldığını söyledi. "Bir acıyı beraberce yüreğimizde hissedebiliyorsak mutluluğu da beraberce yakalamalıyız. 


Gerginlikleri, ötekileştirmeleri ortadan kaldırarak, sen ben demeden, kim çok daha Müslüman demeden, kim daha çevreci demeden beraberce geleceği hazırlamak zorundayız. Burada kardeşliği dostluğu sevgiyi ve hoşgörüyü geliştirmek hepimizin görevi. İnanıyorum ki bunlar küçük şeyler. 

Birileri bu ortamlardan fırsat çıkarmaya çalışabilir. Siyasi rantlar devşirmek isteyebilirler. Onlara, aklıselim olanların fırsat vermemesini istirham ediyorum." 


İGDAŞ ÖZELLEŞTİRMESİ 


Başkan Kadir Topbaş İGDAŞ'ın özelleştirilmesi ile ilgili olarakta açıklamalarda bulundu. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da özelleştirilecek kurumlar arasında IGDAŞ'tan bahsettiğini hatırlatan Başkan Topbaş, "Özellikle biz çalışanların özlük haklarının korunması yönünde ve çalışma sürelerine zarar verilmemesi yönünde hassasiyeti gösterdik, ihale şartnamesine koyduk. Şu anda KKVde 95'i IBB'ye ait olan ve Türkiye'deki gaz tüketiminin 100'dc 50'sini tüketen bir kurumdan bahsediyoruz. Parçalamadan blok olarak satmayı düşünüyoruz. İstanbul'un kasasına iyi bir gelir sağlayacağımızı düşünüyoruz. Bu parayla İstanbul'u daha fazla metroyla buluşturacağız." dedi. 


Dokuz Sütun


Geri Dön