25 / 04 / 2024

Kağıthane'nin değeri markalı projelerle artıyor!

Kağıthane'nin değeri markalı projelerle artıyor!

Ferko, Kağıthane’de inşa ettiği son projesi Ferko Line’ı 2018’in son çeyreğinde tamamlayacak. Ferko Line projesinin toplantısında konuşan Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, Kağıthane'nin değerinin markalı projelerle arttığını söyledi.



 

Modern çağın koşulları ile gelişen lüks kavramını iş dünyasıyla buluşturan Ferko’nun 120 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirdiği Ferko Line projesinin basın toplantısı bugün satış ofisinde gerçekleşti.  2018’de tamamlanıyor olan ve Kağıthane’nin en prestijli projesi olarak iş hayatının profesyonellerini ağırlayacak olan Ferko Line, 105 bin metrekare toplam inşaat alanında 4 bloktan meydana geliyor. Bünyesinde 192 ofis, 38 adet ticari alan ve 173 oda kapasiteli Four Points by Sheraton Oteli’ni barındıran Ferko Line, yerli ve yabancı birçok şirketin genel müdürlüklerinin yeni adresi olan Bölge’ye yepyeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

 

Ferko Line, planlanandan önce tamamlanacak


Kağıthane’nin tam merkezinde, ana cadde üzerinde 300 metre boyunca inşa edilen proje, programlanan süreden daha önce teslim edilecek. 2018 yılının son çeyreğinde tamamlanacak ve şu an itibariyle yüzde 25 oranında satış gerçekleştirilen Ferko Line’da, ticari alanların metrekare satış fiyatı 9 bin dolar ile 12 bin dolar arasında değişirken, ofislerin metrekare satış fiyatları ise 11 bin 750 TL’den başlıyor.

 

Kağıthane nin değeri markalı projelerle artıyor!

Gökçe Meriçten

 

“İstanbul’un yükselen yıldızı Kağıthane’ye yatırımlarımızla yeni bir soluk getiriyoruz”

 

Proje ile ilgili değerlendirme toplantısında açıklamalar yapan Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, “Ayazağa ve Seyrantepe'yi de içeren Cendere Vadisi'nde çok hızlı bir gelişim söz konusu. Bu bölgeye komşu olan Kağıthane de ofis ve konut projeleriyle İstanbul'un yeni yaşam alanı haline geliyor. Yerli ve yabancı birçok şirketin genel müdürlüklerinin yeni adresi de olan bu lokasyonun cazibesi, Dolmabahçe – Bomonti Karayolu Tüneli, metrobüs hattı, sanayi metro istasyonları ile Seyrantepe - TEM Viyadüğü gibi ulaşım yatırımları sayesinde daha da artacak ve giderek İstanbul’un yeni ticaret merkezi haline gelecek. Gelişimini yakından takip ettiğimiz Kağıthane ile ilk olarak Metro Cash&Carry inşaası ile tanıştık. 2014 yılında ise bölgeye yeni bir bakış açısı kazandırdığımız Papirus Plaza’yı hayata geçirdik. Ve şimdi de Ferko Line, business park konsepti ile tasarlanan caddeleri ve dünyaca ünlü markaların yer aldığı ticari alanları ile iş hayatının çizgisini yükseltecek” diye konuştu.

 

Markalı projeler bölgenin değerini artırıyor

 


Markalı projelerin Kağıthane bölgesinin değerlenmesinde oldukça önemli bir yere sahip olduğunun belirtildiği toplantıda, eskiden bölgede metrekaresi 2 bin 500 TL olan fiyatların markalı projelerin bölgeye gelmesiyle beraber konutlarda 6 bin 500 TL-12 bin 500 TL , ofisler de ise 3 bin 500-4 bin 500 dolara kadar yükseldiği belirtildi.

Kağıthane’ye yeni nesil ofis anlayışını getiriyoruz


Dünyada ve Türkiye’de ofis seçimlerinde artık çalışan verimliliği ve mutluluğu ön plana çıktığı söyleyen Meriçten, ofislerle ilgili yeni eğilim de yüksek teknolojiye, çalışanlarına nefes aldıracak özelliklere ve sosyal olanaklara sahip olması gerektiğini söyledi. Ferko Line’ın en büyük farklarından birinin de yeni nesil ofis eğilimlerini ön planda tutan bir anlayışla tasarlanmış olması olduğunu belirten Gökçe Meriçten, “Günümüzde ofiste, evimizden daha çok vakit geçiriyoruz ve çalışan mutluluğu artık ofis verimliliği için esas kriter. Önemli olan o detaylara inip bunları araştırıp, çözümler üretebilmek. Biz de yaptığımız işleri ‘yapı sanatı’ mottosuyla tanımlayan bir şirketiz. Burada da Ferko Sanat Koleksiyonu’nun en seçkin eserlerinden oluşturacağımız Heykel Bahçesi, yürüyüş yolları ve keyifli mola alanları ile de profesyonellere huzur dolu bir çalışma ortamı sunmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

 

En yüksek yeşil bina sertifikası ‘Leed’e aday 


Kağıthane Ferko Line projesi, her katta yer alan kat terasları, alışılagelmiş standartların aksine açılan camlar, tamamen çalışanların bir ofisten neler bekledikleri öngörülerek tasarlandı. Ortak teras ve yeşil alanları, restoran ve dünyaca ünlü markaların yer aldığı ticari alanlar, fitness center ve hobi alanları ile iş yaşamının yoğun temposunda çalışanlara nefes aldıracak. Aynı zamanda engelli dostu olarak hayata geçirilen proje, dünyada tanınırlığı ve kabul edilebilirliği en yüksek yeşil bina sertifikası olan ‘Leed Sertifikası’na da aday oldu. Ferko Line’da elektrikli araba şarj üniteleri de yer alacak.

Ofis projesinde bir “İlk”


Projenin en önemli özelliklerinden biri de projede yapılan işbirlikleri. 173 odası, 7 toplantı salonu ve 688 metrekare genel kullanım alanıyla projenin bir bloğunda bulunan Four Points by Sheraton, hizmet kalitesiyle bölgede iş hayatı için prestijli bir seçenek olacak.  Almanya’nın 150 yıllık prestijli mobilya markası Walter Knoll ile yapılan işbirliği ise bir ofis projesinde “ilk” olma özelliğini taşıyor. Son 15 yıla 120’den fazla uluslararası tasarım ödülü sığdıran Walter Knoll, zarif ve şık olduğu kadar ergonomiye de önem veren usta dokunuşlarıyla Ferko Line ofislerinde bulunacak. Ferko Line’ın diğer iç mekan ve ofis tasarımları da Özer+Tulgan Mimarlık’a emanet edildi.

 

Web: http://www.ferko.com.tr/
 


Geri Dön