24 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'ta bir vatandaş 13 bin 600 metrekarelik arsasını okul için bağışladı!

Kahramanmaraş'ta bir vatandaş 13 bin 600 metrekarelik arsasını okul için bağışladı!

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Kadir Köseoğlu, Alembey Köyü'nde yapılacak olan 12 derslikli okul binası için 13 bin 600 metrekarelik arsasını Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü’ ne bağışladı...




Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Kadir Köseoğlu, Alembey Köyü'nde yapılacak olan 12 derslikli okul binası için 13 bin 600 metrekarelik arsasını bağışladı.


Mevcut okul binasının 4 bin 800 metrekarelik bir alanda kurulu olduğunu, yer sıkıntısı nedeniyle yeni okulun 6 derslik olarak planlandığını ancak, arsa bağışının ardından okul binasının 12 dersliğe çıkarıldığını belirten Köseoğlu, “Eğitime yapılan yatırım hiçbir zaman boşa gitmeyecektir. Bende bu düşünce ile okul binasının yanında bulunan arsamı, okul yapımı amacıyla Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışladım” dedi.


Köseoğlu, okul arsası tahsisi için milli eğitim müdürlüğünde gerekli protokollere imza atarken, yapılacak okula merhum babası Hasan Hüseyin Köseoğlu isminin verilmesini talep etti.


Önceki gün Elbistan’a gelen Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe'de, Alembey Köyüne giderek, bağışlanan arsayı ve okul binasını gezdi.


Elbistan'ın Sesi


Geri Dön