19 / 04 / 2024

Kale Pratt & Whitney Genel Müdürlüğü’ne Mustafa Menkü atandı!

Kale Pratt & Whitney Genel Müdürlüğü’ne Mustafa Menkü atandı!

Kale Grubu’nun, dünyanın önde gelen havacılık şirketlerinden Pratt & Whitney ortaklığıyla kurduğu Kale Pratt & Whitney Uçak Motor Sanayi A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü’ne Mustafa Menkü atandı...





Dünyanın en gelişmiş savaş uçağı F35’in motor parçalarının üretileceği İzmir’deki fabrikanın inşası sürerken, yatırımın yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor. Havacılık ve savunma alanında uluslararası projelere imza atan Kale Grubu’nun, dünya havacılık endüstrisinin en önemli oyuncularından biri olan Pratt & Whitney firmasıyla ortaklaşa kurduğu Kale Pratt & Whitney Uçak Motor Sanayi A.Ş.’ye genel müdür ataması yapıldı. Esas faaliyet alanı uçak motor parçaları ile alt montaj gruplarının üretimi olan Kale Pratt & Whitney Genel Müdürlüğü’ne, üretim konusunda deneyimli makine mühendisi Mustafa Menkü atandı.  


Dünya deviyle, F35’in motor parçalarını üreteceğiz


Kale ile Pratt & Whitney ortaklığının ilk adımı olarak, İzmir’de yapılan fabrika inşatının sonuna yaklaşıldığını belirten Kale Grubu Teknik Grup Başkanı Osman Okyay, “Dünyanın en büyük uçak motoru üreticilerinden Pratt & Whitney’in Türkiye’de partner olarak Kale Grubu’nu seçmesi; Kale Havacılık’ın ulaştığı bilgi birikimi, kalite seviyesi ve oluşturduğu güven duygusunu göstermesi açısından önemli. Şirketimizin faaliyete geçtiği ilk yıllarda ağırlıklı olarak, dünyanın en gelişmiş savaş uçağı F35’in motoru olan F135 parçalarının üretimini gerçekleştireceğiz. Edindiği başarılı iş deneyimleri ışığında Kale Pratt & Whitney Genel Müdürlüğü’ne atanan Mustafa Menkü liderliğinde, bu alanda hızlı bir şekilde gelişeceğimize inanıyorum” dedi.


Türk havacılık sanayisine önemli katkılarda bulunmayı hedefliyoruz 

24 Nisan 2013 tarihinden itibaren göreve başlayan Mustafa Menkü ise, “İzmir’de 100 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen yaklasık 20 bin metrekarelik tesisin yapımında sona yaklaşıldı. Yakın zamanda Kale Pratt & Whitney tesislerinde gerçekleştireceğimiz, mekanik sektörünün ulaşabileceği en hassas seviyedeki üretimimizle, Türk havacılık sanayisine önemli katkılarda bulunmayı hedefliyoruz” dedi. 


Geri Dön