19 / 04 / 2024

Kale Seramik Vakfı, Çanakkale'deki okulları yeniliyor!

Kale Seramik Vakfı, Çanakkale'deki okulları yeniliyor!

Kale Seramik Vakfı’nın (KSV) ‘İlk İşim Okullarda Değişim’ projesi kapsamında Çan’da Meslek Edindirme Kursunu bitiren ustalara sertifikaları Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından verildi.





Kale Seramik Vakfı’nın (KSV) ‘İlk İşim Okullarda Değişim’ projesi kapsamında Çan’da Meslek Edindirme Kursunu bitiren ustalara sertifikaları Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından verildi.


Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik eğitim, sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı’nın (KSV) ‘İlk İşim Okullarda Değişim’ projesi kapsamında Çanakkale’nin Çan ilçesinde Terzialan İlkokulu baştan aşağı yenilenirken, Derenti İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Çan Anadolu Lisesi, Şehit Engin Eker Ortaokulu, Çan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çan Kız Meslek Lisesi, Çan Endüstri Meslek Lisesi, Çan Halk Eğitim Merkezi, Çan Fen Lisesi’ne de ürün desteği verildi. 142 öğrenci ise okul ihtiyaçlarından oluşan hediye paketlerine kavuştu. Kale Seramik Fabrikaları Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Çan Kaymakamı Nurettin Kakilioğlu, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Cengiz Mete Yavuz, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Çan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İş-Kur Müdürü Ali Çalışkan, Kale Grubu Başkan Yardımcısı Tarık Özçelik, Kale Grubu Yön Kurulu Üyesi Dr. Süleyman Bodur, Kale Holding Genel Müdürü Yusuf Kınay, Kale Seramik Fabrikaları Genel Müdürü Süleyman Soysal, İnsan Kaynakları Direktörü Yaşar Onay, Kale Grubu üst düzey yöneticileri ve kursiyerler katıldı.


KSV’nin 2009 yılından bu yana Türkiye çapında gerçekleştirdiği ‘İlk İşim Okullarda Değişim’ projesinin 18’inci halkası olan Çanakkale Çan’da düzenlenen açılış töreninde konuşan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “KSV olarak kurulduğumuz 1991 yılından bu yana başarılı öğrencilere burs veriyor, okul, öğrenci yurdu, eğitim merkezleri açıyor, sanayi ile üniversite eğitim işbirliğini özendirip desteklemeye yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, meslek edindirme kursları, geliştirme ve uyum kursları, hizmet içi eğitimler düzenliyor, eğitim bursları veriyoruz. Sadece 2015 yılında lise, meslek yüksekokulu, lisans ve yüksek lisans öğrenimine devam eden 750 öğrencimize burs verdik. 1991-2014 yılları arasında yapılan bağış tutarı 26 milyon Türk Lirası’na ulaştı. Bu rakamın yüzde 39’u verilen burslara, yüzde 31’i ayni yardımlara, yüzde 23’ü düzenlenen kurslara, yüzde 5’i diğer harcamalara, yüzde 2’si de sağlık yardımlarına ayrıldı. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz kurslardan yetişen ustalarımızı bir başka iyilik hareketinin parçası yaparak onların köy okullarının tuvaletlerini yenilemelerini de sağlıyoruz. Minik öğrencilerimizi daha sağlıklı şartlara kavuşturuyoruz” dedi.


BUGÜN'E KADAR KSV KURSLARINDAN EĞİTİM ALANLARIN SAYISI 8 BİN 875 KİŞİYE ULAŞTI


Okyay, KSV’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği meslek edindirme kurslarıyla yaklaşık 4.562 işsizin meslek sahibi yapıldığını, geliştirme ve uyum kurslarıyla da inşaat sektörüne 4.313 vasıflı usta kazandırıldığını söyledi.

KSV olarak hedeflerinin önümüzdeki 5 yıl içinde 2.500.000 TL kaynak aktararak bin 250 genci daha meslek sahibi yapmak ve buna bağlı olarak 50 köy okulunun daha tuvaletlerini yenilemek olduğunu kaydeden Okyay, Kale Grubu çalışanlarının, "Giderken Sizden de Bir Şeyler Taşıyalım İstedik" sloganıyla başlattığı ek projeyle köy okullarındaki ihtiyaç sahibi çocuklara, Kitap, oyuncak, kırtasiye, giysi ve ayakkabı hediye edildiğini açıkladı. Okyay, “Bugün de Terzialan Beldemizdeki Tuvaletlerini yenilediğimiz okulumuzu gezerek çalışmaları yerinde gördük ve Vakfımız tarafından okulumuz öğrencilerine hediyelerini verdik” dedi.


Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşu Kale Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim ve Kale’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen ‘İlk İşim Okullarda Değişim’ projesi kapsamında bugüne kadar Denizli, Erzurum, Isparta, Kayseri, Mersin, Sivas, Trabzon, Şanlıurfa, Çankırı, Adana, Çorum, Ankara, Hatay, Amasya, Yozgat, Diyarbakır, Malatya ve Çanakkale’de toplam 55 okulun ıslak zeminleri ve sağlık gereçleri yenilendi. Toplam 2.560 öğrenci, daha sağlıklı bir öğrenim imkânına kavuştu.


Çanakkale Haber


Geri Dön