24 / 04 / 2024

Kanal İstanbul çok yakında başlıyor!

Kanal İstanbul çok yakında başlıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda projelere de değindi ve Kanal İstanbul projesine çok yakında başlanacağını dile getirdi...



2019 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstnabul projesini çok yakında başlatıyoruz dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan;" Kanal İstanbul'un inşa maliyeti 75 milyar lira. Projenin finansmanında bir sorun olmayacak" dedi.

"KANAL İSTANBUL PROJESİNİ DE ÇOK YAKINDA BAŞLATIYORUZ"

Başkan Erdoğan; "Kanal İstanbul projesini çok yakında başlatıyoruz. Yarım asır önce Boğaziçi Köprüsü'nün İstanbul'un başına gelen en büyük felaket olduğunu söyleyen zihniyet, bugün yine aynısını yapıyor. Boğazdaki deniz trafiğini engellemek hukuki, ekonomik ve sosyal olarak mümkün değildir. Tek çare, alternatif bir su yolu inşa etmektir." dedi.

Kanal İstanbul çok yakında başlıyor!

KANAL İSTANBUL MALİYETİ 175 MİLYON LİRA

Konuşmasında projenin maaliyetine değinen Erdoğan: "Kanal İstanbul'un inşa maliyeti 75 milyar lira. Projenin finansmanında bir sorun olmayacak." dedi.

Projelere yenilerini eklendiklerini dile getiren Başkan Erdoğan, açıklamasında; "Ülkemizin gücüne güç katacak Kanal İstanbul projesini de çok yakında başlatıyoruz." ifadeleri yer aldı.

Projeye karşı çıkanlar hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan;"Kanal İstanbul'a karşı çıkanların hiçbirinin bu projenin ne olduğuna dair en küçük bir fikri yok. Ne açıkladıkları rakam, ne gösterdikleri yer doğru. Kanal İstanbul projesi bir anda çıkmış değildir. Bu kanal Büyükşehir Belediye Başkanlığımız döneminden beri savunduğumuz, 2011 yılında da milletimize taahhüt ettiğimiz projedir."ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan konuşmasını sonlandırırken "Kanal İstanbul projesinde 2 liman, bir yat limanı, 2 demiryolu hattı ve 500 bin kişilik konut alanı yer alacak." dedi.

Kanal İstanbul projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!


 


Geri Dön