26 / 04 / 2024

Kanal İstanbul’un bağlantı yolları için acele kamulaştırma kararı!

Kanal İstanbul’un bağlantı yolları için acele kamulaştırma kararı!

Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir’in bağlantı yolları için İstanbul’da 5 ilçede yüzlerce parsele acele kamulaştırma kararı verildi. CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, "İstanbul’u depreme karşı güçlendirmek yerine kamunun kaynakları yine Kanal İstanbul’a harcanıyor” dedi. 



4 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 3. Boğaz Köprüsü dahil Kuzey Marmara Otoyolu projesinin Nakkaş-Başakşehir arasındaki kesimi için Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir, Büyükçekmece ve Çatalca'da yer alan parseller için acele kamulaştırma kararı verildi. 

8.3 MİLYAR TL’LİK İHALE

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; karara tepki gösteren CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, Kovid-19 salgını sebebiyle sıkı önlemlerin alındığı dönemde 30 Haziran günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından “Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi Nakkaş-Başakşehir (Bağlantı Yolları Dahil) Kesimi” için yap-işlet-devret modeli ile ihale yapıldığını anımsattı.

İhaleye çıkan otoyolun bir bölümünün Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir'in bağlantı yolları olduğunu belirten Ataman, ihaleyi 8.3 milyar TL'ye Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni yapan Rönesans Grubu'nun kazandığını söyledi. 

“BU ISRAR NEDEN?”

Ataman, Kovid-19 salgını devam ederken ve İzmir'deki deprem felaketinin gözleri İstanbul'daki deprem riskine çevirdiği günlerde Kanal İstanbul'un bağlantı yolları için acele kamulaştırma kararı alınmasına ilişkin konuştu. 

Ataman “Kanal İstanbul projesine karşı toplumsal  itirazlara rağmen süreç devam ediyor.  Üstelik İzmir'deki depremden sonra büyük depremi bekleyen İstanbul'un yenilemesi için atılması gereken adımlar tekrar tartışmaya açılmışken kamunun kaynakları Kanal İstanbul'un yollarına harcanıyor, bu ısrar neden anlamıyorum” açıklamasında bulundu.

Erdoğan Toprak'tan Kanal İstanbul çağrısı: Vazgeçin!

Kanal İstanbul büyük Marmara depremini tetikler mi?


Geri Dön