29 / 03 / 2024

Kapalıçarşı'daki büyük restorasyon 2 ay içinde başlayacak!

Kapalıçarşı'daki büyük restorasyon 2 ay içinde başlayacak!

İstanbul Kapalıçarşı'da tüm çarşıyı kapsayacak restorasyon çalışmalarının 2 ay içinde başlayacağı açıklandı. Fatih Belediyesi altı yıllık süreçten sonra, tüm çarşıyı kapsayan restorasyon çalışmasını Anıtlar Kurulu'ndan geçirmeyi başardı.



2015 yılında yaklaşık 91 milyon kişinin ziyaret ettiği, içerisinde binlerce dükkan, onlarca hanın bulunduğu Kapalıçarşı, tarih boyunca birçok restorasyon geçirdi.

 

YÖNETİM RESTORASYON YETKİSİNİ ELİNDE BULUNDURUYOR

Fatih Belediyesi altı yıllık süreçten sonra, tüm çarşıyı kapsayan restorasyon çalışmasını Anıtlar Kurulu'ndan geçirmeyi başardı. 555 yıllık Kapalıçarşı tarihinde ilk defa seçilen çarşı yönetimi büyük restorasyonu hayata geçirecek yetkileri elinde bulunduruyor.

 

PROJELER HAZIRLANDI

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kökler, konuyla ilgili olarak, "Şimdi burada Fatih Belediyesi'nin takdire şayan bir çalışması olmuş, bütün projeleri hazırlanmış, bütün projeler onaylanmış, Kapalıçarşı'nın restorasyonu için tüm projeler hazır, yol haritası elimizde bu sebeple Belediye Başkanı Mustafa Demir'e teşekkür ediyorum. Bir yapılanma içerisindeyiz, tahmin ediyorum 2 ay içerisinde çalışmalar burada başlar, her şey hazır, ne yapacağımızı biliyoruz. Teknik heyetin planlamasına göre öncelikle altyapıdan ya da çatıdan başlayacak çalışmalar. Burası bir cami ya da türbe gibi değil, yaşayan bir müze burası, içerisinde ticaret yapılıyor. Burada hem ticaret devam edecek, hem çarşı yenilenecek. İnşallah kimseyi mağdur etmeden, bir takım çözümler üreterek bu işi yapacağız."


Bugün



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


555 yıllık Kapalıçarşı’da yeni yönetimin belli olmasıyla restorasyon 2 ay içinde başlıyor


Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kökler, Kapalıçarşı’daki büyük restorasyonun 2 ay içerisinde başlayacağını bildirdi. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 91 milyon kişinin ziyaret ettiği, içerisinde binlerce dükkan, onlarca han ve kuşaktan kuşağa devam eden esnafın bulunduğu Kapalıçarşı, tarihi boyunca bir çok restorasyon geçirdi.Ancak yapılan restorasyonlar lokal olarak kaldı. Fatih Belediyesi, tüm çarşıyı kapsayan restorasyon projesini 6 yıllık süreçten sonra Anıtlar Kurulu’ndan geçirmeyi başardı. 555 yıllık Kapalıçarşı tarihinde ilk defa seçilen çarşı yönetimi, büyük restorasyonu hayata geçirecek yetkilerle harekete geçti. İlk hedeflerinin Kapalıçarşı’nın restore edilmesi olduğunu ifade eden Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kökler, ellerindeki yol haritasıyla 2 ay içerisinde çalışmaların başlayacağını söyledi. Kökler, “Her şey hazır, ne yapacağımızı biliyoruz. Teknik heyetin planlamasına göre öncelikle altyapıdan ya da çatıdan başlayacak çalışmalar. Burası bir cami ya da türbe gibi değil, yaşayan bir müze burası, içerisinde ticaret yapılıyor. Burada hem ticaret devam edecek, hem çarşı yenilenecek. İnşallah kimseyi mağdur etmeden, bir takım çözümler üreterek bu işi yapacağız” dedi.


Vatan



Haber Yeniçağ Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


KAPALIÇARŞI Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kökler, Kapalıçarşı'daki büyük restorasyonun iki ay içerisinde başlayacağını bildirdi. Fatih Sultan Mehmet tarafından "kılıç hakkı" olarak alınan Ayasofya'nın giderlerini karşılaması için kurulan Bayazıt'taki tarihi Kapalıçarşı asırlardır ziyaretçilerini ağırlıyor. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 91 milyon kişinin ziyaret ettiği, içerisinde binlerce dükkan, onlarca han ve kuşaktan kuşağa devam eden esnafın bulunduğu Kapalıçarşı, tarihi boyunca bir çok restorasyon geçirdi. Ancak yapılan restorasyonlar lokal olarak kaldı. Fatih Belediyesi, tüm çarşıyı kapsayan restorasyon projesini altı yıllık süreçten sonra Anıtlar Kurulu'ndan geçirmeyi başardı. 555 yıllık Kapalıçarşı tarihinde ilk defa seçilen çarşı yönetimi büyük restorasyonu hayata geçirecek yetkilere sahip. Kökler, yönetim olarak ilk hedeflerinin Kapalıçarşı'nın restore edilmesi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Kapalıçarşı'nın restorasyonu için tüm projeler hazır, yol haritası elimizde bu sebeple Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e teşekkür ediyorum. Tahmin ediyorum 2 ay içerisinde çalışmalar burada başlar, her şey hazır, ne yapacağımızı biliyoruz. Teknik heyetin planlamasına göre öncelikle altyapıdan ya da çatıdan başlayacak çalışmalar. Burası bir cami ya da türbe gibi değil, yaşayan bir müze burası, içerisinde ticaret yapılıyor. Burada hem ticaret devam edecek, hem çarşı yenilenecek." Kökler, yönetimin görevinin restorasyonu yapmanın yanında kat mülkiyeti kanununa geçip o kanunla çarşının idaresini sağlamak olduğunu da sözlerine ekledi. 


Yeniçağ


Geri Dön