19 / 03 / 2024

Kapıcıya verilen daireden kira istenir mi?

Kapıcıya verilen daireden kira istenir mi?

Kapıcılık yapan vatandaşlar, kendilerine apartman içerisinde daire verilmesinin yasaca zorunlu kılınıp kılınmadığını merak ederlerken, apartman sakinleri ise bu dairelerden kira bedeli alınıp alınmayacağını öğrenmek istiyor...



Konut Kapıcıları Yönetmeliği, kapıcı konut ve tahliyesi konusunda hükümler içeriyor. Bu hülümlerle göre; kapıcılara verilecek olan dairelerin nasıl olması gerektiği ve bu dairelerden kira bedeli alınıp alınamayacağı açıkça belirtildi. İşte konut kapıcılarının yaşadıkları dairelerle ilgili merak edilenler...

KAPICIYA KONUT VERMEK MECBURİ MİDİR?

Vatan'da yer alan habere göre; Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu değildir. Ancak kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekir.

KAPICI DAİRESİNDEN KİRA İSTENEBİLİR Mİ?

Kapıcıya, verilen konut için iş sözleşmesinin devamı süresince kira istenemez. Kapıcının su, elektrik, ısınma ve sıcak su giderlerine kısmen ya da tamamen katılıp katılmayacağı sözleşme ile belirlenir.

Kapıcı konutunun boşaltılmasında, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun Ek 2 nci maddesi hükümleri uygulanır. Bu konuda iş veya toplu iş sözleşmesinden doğan haklar saklıdır.
 

Kapıcı maaşı 2019!
 


Geri Dön