16 / 04 / 2024

Karabük Bahçelievler Sosyal Yaşam Merkezi açıldı!

Karabük Bahçelievler Sosyal Yaşam Merkezi açıldı!

Karabük Belediyesi tarafından yaptırılan Sosyal Yaşam Merkezi’nin 22.ncisi Karabük Mahallesinde düzenlenen törenle açıldı.




Karabük Belediyesi tarafından yaptırılan Sosyal Yaşam Merkezi’nin 22.ncisi Karabük Mahallesinde düzenlenen törenle açıldı.


SON 7 YILLA KARABÜK’ÜN 30 SENESİNİ MUKAYESE EDEBİLİRSİNİZ

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Mahallesi Bahçelievler Sosyal Yaşam Merkezi açılış töreninde yaptığı konuşmasında; “Halim deresi yolundan sonra şu binaların yapılması bize çok faklı bir mutluluk veriyor. Bu bölge bugüne kadar çok garip kalmış bir mahallemizdi. Böyle modern bir yapılaşmanın olması, farklı bir yaşam alanının ortaya çıkması bizi son derece memnun ediyor. Biz göreve geldiğimiz zaman Karabük Mahallesinin doğru dürüst yolu ve asfaltı yoktu, tek bir parkı yoktu. Biz göreve geldikten sonra yalnızca Karabük Mahallesinde 4 tane park yaptık. O günün parasıyla yalnızca Halim deresine Belediye bütçesinden 2 Trilyon para ayırdık. Bir kaç yeni yapılaşan yerlerin dışında hemen hemen asfaltlanmayan hiçbir yerimiz yok. Bu mahalleye yapılanların bugünkü hizmet bedelini hesaba koyarsanız trilyonları geçmiş durumda ve Karabük’ün genelinde 1 yıldan bu tarafa yapmış olduğumuz işler gerçekten bizi memnun ediyor. Bu 7 yılla Karabük’ün geçmiş 30, 40, 50 senesini mukayese edebilirsiniz, biz bu konuda çok iddialıyız. Biz şuanda 100 Bin nüfuslu bir yer olarak en az 500 Bin ile 1 Milyon nüfuslu yerlerde yapılacak işlerden daha fazla iş yaptık” dedi.


KARABÜKLÜLERİN DUASI HER ZAMAN BİZİMLE

Karabük’te mezbaha, hal, hurdacılar sitesi, alt geçit, kütüphane, meydan, Belediye binası, Şirinevler’e ve 100. Yıl’a Ticaret Merkezi ve bunun gibi de birçok Sosyal Yaşam Merkezleri yaptıklarını belirten Başkan Vergili; “ Bu inşaatın bitiş süresi de toplam 65 gün ve aynı şekilde yapılan işlerde Belediye personellerine ve müdürlerimizin hepsine teşekkür ve tebrik ediyorum ki Türkiye’nin hiçbir yerinde bu kadar azimle, içtenlikle, samimiyetle çalışan ikinci bir Belediye daha bulamazsınız. Temizlik görevlimizden tutunda işçimiz, ustamız elinden geldiği kadar en iyi şekilde çalışmaya gayret ediyor. Bizde sizlerden toplamış olduğumuz her liraların sizlere hizmet olarak geriye çevirmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Zonguldak’la nüfusumuz aynı, Karabük Belediyesi bütçesine her sene Zonguldak’tan 35 – 40 Trilyon daha fazla ilave ediyor ki size hizmet edebilmek için. Biz bugüne kadar ne para olarak ne iş olarak hiçbir sıkıntıya düşmedik, bizde inanıyoruz ki Karabüklülerin duası bizimle beraber hepinizden Allah razı olsun, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum sağ olun” dedi.


KARABÜK’TE KALDIRIMSIZ SOKAK CADDE BIRAKMAMANIN HESABINI YAPIYORUZ

Vergili konuşmasına şöyle devam etti: “Hizmetlerimiz devam edecek, bu sene asfalt probleminin hemen hemen tamamını çözdük. Burada sıkıntımız şuydu, Karabük 2 kere kazıldı. Bir kere yüzde 70 su boruları değişti, diğeri de doğalgaz gelmeyen köşemiz kalmadı. Zonguldak’la beraber aynı tarihte başlamış olduğumuz doğal gaz dağıtımında Zonguldak daha yüzde 25’lerde, Karabük’te hemen hemen yüzde 98 oranında doğalgaz dağıtımını gerçekleştirildi. En büyük problemimiz yol ve asfalt problemi idi. Biz şu konuda kararlıyız, kesinlikle kimsenin arabasının lastiğini çukura düşürtmemeye ve bunu da başardık. Şuanda hızlı bir şekilde tamiratlarımızı ve eksiklerimizi tamamlıyoruz. Önümüzde ki sene en az 150 kilometre gibi bir kaldırım programımız var ki Karabük’te kaldırımsız sokak cadde bırakmamanın hesabını yapıyoruz. Kilometrelerce istinat duvarları ve dere kenarlarına korkuluklar yaptık. Yalnız otobüs duraklarının değişimi bile belki 4 – 5 Trilyonluk bir bedeldi, Karabük’te değişmeyen otobüs durağı kalmadı. Bunları hep Belediye işçisiyle yaptık. Bunların bedelleri öyle az paralar değildi. Çok yakında 100. Yıl Mahallesinde ki Ticaret Merkezimiz faaliyete geçecek. Yılsonuna kadar da Karabük’ü Safranbolu’ya bağlayacak köprünün bitirilmesi için uğraşıyoruz. Seçimlerde size vaat etmiş olduğumuz projelerin tamamı da bu yıl yada önümüzde ki yılın ilk 6 ayı içerisinde bitmiş olacak. Bundan sonra ki geriye kalan 2 yıllık dönem içerisin de ne kadar eksiğimiz varsa tamamlamaya gayret edeceğiz.”



Karabük Postası


Geri Dön