25 / 04 / 2024

Kars'da icradan 1 milyon 722 bin TL'ye satılık fabrika!

Kars'da icradan 1 milyon 722 bin TL'ye satılık fabrika!

Kars 2. İcra Müdürlüğü, Kars ili, Merkez İlçesi, Ladikars Köyü Erzurum Asfaltı ve Hınzırık Yolu mevkiinde bulunan fabrika satılacak. Toplam bedeli 1 milyon 722 bin TL olan fabrikanın ihalesi 18 Temmuz 2011 günü Kars 2.İcra Müdürlüğü'nde  açık arttırma sur



 Kars 2. İcra Müdürlüğü tarafından verilen gayrimenkul ilanı şöyle;

T.C. KARS 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜMDEN GAYRİMENKUL SATIşž İLANI
Dosya No:2007/10 Tal.

Bir borçtan dolayı ipotekli olup satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adeti ve evsafı satış şartları belirtilen taşınmaz, üzerinde fabrika ve müştemilatı Müdürlüğümüzce açık artırma suretiyle paraya çevrilecektir. Satış ilanı ilgililerin adresine tebliğe gönderilmiş olup, adreste .tebligat yşpılmaması veya adresi bilinmeyenler için de bu satış ilanının ilanen tebliği yerine kaim olacağı ilan olunur. Gayrimenkulun geniş evsafı dosyada mevput bilirkişi raporunda açıklanmıştır.

SATIşžA KONU TAşžINMAZ: Taşınmazın Tapu kaydı: Kars ili, Merkez İlçesi, Ladikars Köyü, Erzurum Asfaltı ve Hınzırık Yolu mevkii, tapunun 507 ada, 6 parsel no.sunda kayıtlı 24.302.82 m2 yüzölçümlü, taşınmaz ve üzerinde fabrika, İdari Bina, Yardımcı Ünite, kazan dairesi ve arsası ile makineleri mevcuttur.

İmar durumu : Kars Belediyesi imar ve şžehircilik Müdürlüğü'nün 10.10.2010 tarihli yazıları ile taşınmaz 1/1000 ölçekli tasdikli 16d-2d nolu imar paftasında Organize Sanayi Bölgesi alanına düşmektedir. Ayrıntılı bilgi dosyadan öğrenilebilir. Taşınmazın Hali Hazır durumu ve değerlendirilmesi: Taşınmaz Bayrampaşa Mah. Arpaçay Yolu No: 5 Merkez/KARS adresindedir. Taşınmaz Kars Sanayi Sitesinde bulunmaktadır. 24.302,82 m2 yüzölçümlü taşınmazın üzerinde; fabrika binası, kazan dairesi, idari bina, depo ile makineleri mevcuttur. Fabrika binası; betonarme olup, üstü çelik konstrüksiyon olarak yapılmıştır. Alanı 1262,62 m2'dir. Faal durumdadır. Yapının cinsi IV. Sınıf A Grubudur. Yıpranma payı % lO'dur. Fabrika binasının değeri: 637.496,84 TL'dir. Kazan dairesi; betonarme olup, alanı 157,69 m2'dir. Faal durumdadır. Yapının cinsi III. sınıf A grubu, yıpranma payı % lO'dur. Kazan dairesinin değeri: 62.019,48 TL'dir. idari bina; betonarme olup, bir kısmı tek katlı bir kısmı iki katlıdır. Toplam inşaat alanı 510,96 m2'dir. Faal durumdadır. Yapının cinsi III. Sınıf A Grubu, yıpranma payı % lO'dur. İdari binanın değeri: 200.960,57 TL'dir. Depo; betonarme olup, çatısı çelik konstrüksiyon olarak yapılmıştır. Ancak çatı örtüsü ve iç kaplamaları yapılmamıştır. Alanı 1116.24 m2 olup, eksik durumdadır. Yapının cinsi IV. Sınıf B Grubu olup, yıpranma payı ve eksik kısım % 50'dir. Deponun değeri: 347.150,64 TL'dir. Binaların değeri toplamı: 1.247.627,53 -TL'dir. Arsa bedeli: 243.028,20 TL'dir. Taşınmaz ve üzerindeki binaların toplam değeri= 1.490.655,73 TL'dir. Makine ve Teçhizat: Erat Marka Plastik Enjeksiyon Makinesi Yatay 220/120 tip., Der-San'Marka Sıcak Soğuk PVC Mikser Makinesi: Dikey DMS 50/200 tip (imal Yılı 2002), Fimak Marka Plastik Kırıcı (imal Yılı 2002). Mikrosan Marka PVC Boru ünitesi (çift Vidalı Extruder, Boru Kafaları, Co Extruder. Boru çekicisi, Boru Testeresi, Vakumlu Boru Kalibratörü, Boru Havuzu, Boru Devirme Sehpası) (imal Yılı 2002), Maksaş Marka Vidalı Kompresör (imal Yılı 2002), Maksaş Marka Basınçlı Hava Kurutucu (İmal Yılı 2001), PVC Kalıpları Değerinden oluşan makinelerin Toplam Değeri = 232.000,00.-TL'dir.

TAşžINMAZIN VE MAKİNE VE TEçHİZATLARIN SATIşžA ESAS TOPLAM   MUHAMMEN BEDELİ:   1.722.655,73-TL'dir.
Taşınmaza ait detaylı bilgilere icra müdürlüğümüzün 2007/10 Tal. sayılı dosyasından ulaşılabilir.

SATIşž SAATİ: 10.00-10.05

SATIşž şžARTLARI:

1-  Satış 18/07/2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında Kars 2.İcra Müdürlüğü adresinde açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60'nı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile en çok arttırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıran taahhüdü baki kalmak şartıyla 28/07/2011 günü aynı yer ve aynı saatlerde ikinci kez satışa çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok,arttıranın ihale edilecektir. şžu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır: Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-  Açık artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde nakit pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri gerekmektedir. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Katma değer vergisi (kanunen belirlenen oranda), ihale damga vergisi, alıcı adına tahakkuk edecek 1/2 tapu harcı satın alana ait olacaktır. Birikmiş emlak vergi borçları, tellaliye resmi ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları satış bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim giderleri ihale alıcısına aittir.

3-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-  Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile satış bedelini derhal ve icra ve iflas Kanunu 130. maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

5-  Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale kararı fesh olunarak kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen arttırmaya çıkarılır. Bu arttırma ilgililere tebliğ edilmeyip, yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu arttırmada teklifin IİK 129. maddedeki hükümleri uyması şartıyla taşınmaz en çok arttırana ihale edilir, ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

6-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilecektir.

7-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatıni kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2007/10 Tal. Sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları kendilerine tebligat yapılamayan ilgililere kaim olmak üzere ilan olunur. 01/06/2011

(ic.lf.K. 126) (*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Yönetmelik Örnek No:27

Kars 2. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan

 


Münevver Danış/Emlakkulisi.com

Geri Dön