28 / 03 / 2024

Karşıyaka'nın sokakları yenileniyor!

Karşıyaka'nın sokakları yenileniyor!

Karşıyaka Belediyesi, Yalı Mahallesi’ndeki pazar yerinin önünde bulunan 6418 sokakta yenileme çalışmalarına başladı.



Karşıyaka Belediyesi, ilçenin en işlek merkezlerinden biri olan Yalı Mahallesi’ndeki pazar yerinin önünde bulunan 6418 sokakta altyapı ve üstyapı yenileme çalışmalarına başladı. Çarşı’da; yaya ve araç yolları elden geçirilecek, ana güzergahtaki elektrik telleri yer altına alınacak ve çöp kutuları yenilenecek. Başkan Akpınar "Vatandaşlarımız talep etti, biz yapıyoruz. Halkın sesini dinlemeye, birlikte hareket etmeye devam edeceğiz" dedi.


Sil baştan yenilenecek

Karşıyaka Belediyesi, ilçenin en kalabalık merkezlerinden biri olan Yalı Mahallesi pazar yerinin de bulunduğu 6418 sokakta yenileme çalışmalarına başladı. Bazı kısımlarda  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Gediz Elektrik A.Ş. ve diğer altyapı kurumları ile işbirliği sağlanarak, Çarşı’nın bulunduğu sokak, Yalı pazar yeri ile Hasan Türker Futbol Sahası arasındaki kısımda yıllardır süren sorunlara neşter vurulacak. Çalışmalar kapsamında; 6418 sokak ve çevresinde yaya ve araç yollarının parke taşları tamamen yenilenecek. Yol ve kaldırımlar, imar planlarına uygun olarak genişletilecek. Elektrik telleri yer altına alınarak görüntü kirliliği ortadan kaldırılacak.


Moderne çarşı

Çarşı güzergahında yer alan çöp kutuları da elden geçirilecek. Altyapısı uygun olan yerlerde yer altına alınacak. Uygun olmayan yerlerde de modern yer üstü kutuları konacak. Sokaklardaki yağmur suyu ızgaraları da baştan sona temizlenecek. Eskiyen aydınlatma direkleri sökülerek, modern aydınlatma direkleri konulacak. Tretuvarlar renkli özel parke ile kaplanacak ve uygun yerlerine fidan dikimi yapılacak.

"Halk istedi, biz yapıyoruz”

Başkan Akpınar "6418 sokak, Yalı Mahallesi’nde onlarca esnafı barındıran ve güler yüzlü, aydınlık insanlarıyla Karşıyaka’ya umut saçan bir merkez konumunda. Halkın da öneri ve taleplerini alarak, bu bölgeyi modernize etmek, alt ve üst yapı eksiklerini gidermek için çalışma başlattık. Vatandaşlardan aldığımız olumlu tepkiler de ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar yaratmaya devam edeceğiz" dedi.


Yenigün


Geri Dön