28 / 03 / 2024

Kars'ta Yılmaz Özel Kız Öğrenci Yurdu icradan satılık!

Kars'ta Yılmaz Özel Kız Öğrenci Yurdu icradan satılık!

T.C. Kars 1. İcra Müdürlüğü, Kars ili Merkez Yusufpaşa mahallesinde bulunan Yılmaz Özel Kız Öğrenci Yurdu'nu 991 bin 218,70 TL'den satışa çıkardı. İlk açık artırma, 05 Aralık 2011 Pazartesi günü 14:30-14:40 saatleri arasında gerçekleştirilecek



Verilen ilan şöyle;

T.C. KARS 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2011 / 159 TAL.

1- Taşınmazın Tapu Kaydı Hali Hazır Durumu, İmar Dururmu Kars ili Merkez Yusufpasa Mahallesi Pafta 2 Ada 501 ve 3 Parselde bulunan Yılmaz Kız öğrenci Yurdu Yüzölçümü 284,94 m2 dir. Bu parsel üzerinde 1.173,99 m2 toplam inşaat alanı olan bina vasfındadır. Bina betonarme tarzda Insa edilmiş olup, kaloriferli bodrumlu 3 katlı karkas apartman vasfındadır. Bina mevcut hali ile özel Kız öğrenci Yurdu olarak kullanılmaktadır. Taşınmazın değerinin tespitinde, taşınmazın bulunduğu mahalle, mevkii, bölgenin özellikleri, piyasa şartları, yapılan alim-satımlar, diğer kıymet takdirini etkileyen faktörle birlikte binanın yapım yılı dikkate alınmıştır. Ayrıca taşınmaz üzerindeki binanın bedeli Çevre Şehircilik Bakanlığının açıkladığı 2011 yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetler ve Birim Fiyatlara göre yapının yıpranma payı düşüldükten sonra hesaplanmıştır. Muhammen Bedeli: 991.218,70 TL Satış Saati: 14:30 -14:40 Arası Satış Şartları

1- Birinci acık artırma 05.12.2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında Kars 1. icra Müdürlüğü - Kars Adalet Sarayı - KARS adresinde acık artırma suretiyle yapılacaktır.Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüchanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile İhale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en cok artıranın taahhüdü saklı kalmak sartiyle 15.12.2011 günü Kars 1. İcra Müdürlüğü - Kars Adalet Sarayı - KARS adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüchanlı alacaklıların alacakları toplamım, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40 ını bulması lazımdır.Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi ile (%18) K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.

3-lpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on bes gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan harlc bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet İçinde ödenmezse icra İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hlc bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede acık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satısa  İştirak edenlerin şartnameyi  görmüş ve  münderecatını  kabul  etmiş

sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla

müdürlüğümüze başvurmaları İlan olunur.20.10.2011

İs bu ilan tebligat yapılamayan İlgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

O İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir.

(İİK m.126)

www.blk.gov.tr B-67037

İlanı incelemek için tıklayın!


Geri Dön