18 / 04 / 2024

Kartal'da yerinde dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Kartal'da yerinde dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Kartal Belediyesi tarafından uygulamaya konan “Deprem ve Yerinde Dönüşüm” çalışmalarının bir yenisi daha Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün katılımıyla; Kartal Yakacık Çarşı Mahallesi Çapa Sokak da yapıldı.



Yakacık Çarşı Mahallesi Çapa Sokak da bulunan 2 blok ve toplam 4 katlı 17 bağımsız bölümden oluşan Subay Evleri Sitesi, “Yerinde ve deprem dönüşüm” kapsamındaki yıkım törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Başkan yardımcıları, Başkan danışmanları, Kartal Belediyesi CHP Meclis üyeleri,  birim müdürleri, Mahalle Muhtarları, mülk sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü'nün yürüttüğü proje kapsamında Kartal Belediyesi Zabıta Ekipleri ve Sivil Savunma Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin güvenlik önlemi aldığı yıkım çalışmalarında iş makineleri ile yıkım işlemi gerçekleştirildi.

 

Kartal’da “önce insan” parolasıyla hizmet verdiklerini belirten ve hak sahipleri ile birlikte yıkım töreninde konuşan Başkan Altınok Öz, İstanbul’da en çok deprem ve yerinde dönüşüm çalışmalarının Kartal’da gerçekleştirildiğini belirterek; geçen beş yılda planları bitirdiklerini ve yatırımcı açısından da dönüşümün önünün açıldığını söyledi.

 

“Sağlıklı ve güvenli yapılarda oturmak için dönüşüme devam”

 

Kartal’da dönüşümün devam edeceğini, Kartallıların sağlıklı ve güvenli yapılarda oturmaları için çalışmaların süreceğini belirten Başkan Altınok Öz, “Kartal’da belediye olarak yapacağımız şey otomasyona geçip hızlı doğru ve merkezden yönetilen, vatandaşın belediyeye gelmesine gerek kalmadan bir yerel yönetim modelini oluşturabilmektir. Bununla ilgili de eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Bu sürecin sonunda artık yatırımcı veya projeci Kartal Belediyesi’ne gelip oda oda dolaşmak zorunda kalmayacak, projeler bilgisayarda oda oda dolaşacak ve hem zaman kaybı, hem iş gücü kaybını önlemiş olacağız.  Hem de yatırımcının önü açılmış olacak. Bunları burada memnuniyetle ifade ediyorum. Bu gün itibariyle deprem nedeniyle evini terk eden insan sayısı 13 bin 692’ye kişiye ulaştı. Bu demektir ki, 13 bin 692 Kartallı yurttaşımız olası bir depremde çürük olan evlerini terk etmiş oldu. Yani can güvenliğini sağlamış oldu. Bu çalışmalar ilçemizde hızla devam edecek. Geçenlerde kurultay nedeniyle Ankara’dayken Bakanlıkla da temasımız oldu. Gerçekten personelimizle gurur duyalım. Hakikaten önemli işler yaptığımızı  orada da gördük. Kartal Belediyesi çalışanlarımıza sizlerin huzurunda da teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

 

 

“Ortak hareket ederek dönüşümün içine girilmesi önemli bir başarı”

 

Kadıköy’de dönüşecek bir sitenin yaptığı sözleşmeyi kendilerine getirdiğini belirterek, “O sözleşmeyi bizim arkadaşlarımız inceledi ve soru işareti olan bölümleri toplantı halindeyken bana da sorarak hak sahiplerinin endişelerini giderdiler. Yani gölgemiz bile bazı yerlere yetiyor. Niye? Hem ben hem de kadromuz sözleşme taslaklarında hak sahiplerinin en ufak hakkını bile gözeten bilgi birikimine sahibiz. Herkese teşekkür ediyor, hayırlı olsun diyorum. Parsellerin bir araya gelip, ortak hareket etmeleri, bir dönüşümün içine girmesi çok önemli bir başarı. Müteahhit firmaya başarılar diliyorum. Hep söylüyorum, söylemeye de devam edeceğiz Allah kaza bela vermesin. Bunu söylerken de müteahhitin gerekli tüm önlemleri almasını isteyerek, zaten siz gerekli önlemleri alırsanız Allah’da kaza bela vermez.” diye konuştu.

 

MÜLK SAHİPLERİNDEN BAŞKAN ALTINOK ÖZ’E TEŞEKKÜR

 

Yıkım töreninde mülk sahipleri adına konuşan Engin Selçuk’da, deprem ve yerinde dönüşümünden dolayı yapılan bu yıkımdan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Yıkım bizlere desteklerini esirgemeyen Kartal Belediye Başkanımız Altınok Öz’e ve Kartal Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Yakacık Çarşı Mahallesi’nde aynı ada içinde 2 blok ve toplam 4 katlı 17 bağımsız bölümden oluşan “Yerinde ve deprem dönüşüm projesi” ile yıkılan binanın yerine 1 adet 10 katlı ve 30 bağımsız bölümden oluşan bir yapı inşa edilecek.  Yeni projede çocuk oyun alanları, kamelyalar, açık otopark alanları gibi birçok sosyal tesis de yer alacak.



Geri Dön