29 / 03 / 2024

Kartepe Çepni-Suadiye Kent Çarşısı hizmete açıldı!

Kartepe Çepni-Suadiye Kent Çarşısı hizmete açıldı!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde Çepni-Suadiye Kent Çarşısı, Suadiye Pazarı’nın yeni yerinde ilk gününde gerçekleşen törenle hizmete açıldı.



Kartepe Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü'nce hazırlanan proje ile yapımı hayata geçirilen Çepni-Suadiye Kapalı Kent Çarşısı hizmete açıldı. Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, AK Parti İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve mahalle muhtarların katılımıyla hizmete açıldı.

KOCAMAN’A TEŞEKKÜR

Çepni-Suadiye Kent Çarşısı açılışından önce açıklamalarda bulunan Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Belediye Başkanı Kocaman “Suadiye pazarımız bundan böyle burada hizmet verecek. Hemşehrilerimizin daha konforlu ve güvenli bir şekilde pazar alışverişlerini yapabilecekleri Çepni - Suadiye Kent Çarşımızı bugün itibariyle hizmete açtık. Pazarcı esnafımıza ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

BİN 786 METRE KARE ALAN

Suadiye ve Çepni Mahallelerinin büyük bir ihtiyacına cevap verecek Çepni-Suadiye Kapalı Kent Çarşısı 4 bin 834 metrekare alan üzerinde projelendirildi. Kent çarşısı bin 545 metrekare kapalı alanı, 241 metrekare hizmet alanı, toplamda bin 786 metrekare alanda hizmet sunacak. 

108 ESNAF TEZGAH AÇACAK

Suadiye ve Çepni mahalle sakinlerine hizmet sunacak Çepni-Suadiye Kapalı Kent Çarşısı’nda toplam 46 araçlık otopark alanı ve pazar içinde 3 metre uzunluğunda 2.75 metre genişliğinde toplam 108 adet tezgah açılabilecek. Karşılıklı tezgahlar arası dolaşma koridor genişliği ise 3.5 metre olacak şekilde, vatandaşların rahat ve güvenli bir şekilde alış-veriş yapmalarına fırsat sunuluyor. 

SOSYAL DONATILAR

Pazar alanında hizmet alanı olması amaçlanan 241 metrekare alanda bay, bayan, engelli wc, bay-bayan şadırvan ve mescit, çay ocağı, zabıta odası, bebek bakım odası yer alacak. Çepni-Suadiye Kapalı Kent Çarşısı tezgah açacak esnafların rahat ulaşımı ve ürünlerini düşürmek amacıyla ulaşım yollarında da düzenlemelerde bulunuldu.


Geri Dön