23 / 04 / 2024

Kartepe Zirvesi için geri sayım başladı!

Kartepe Zirvesi için geri sayım başladı!

Dünyanın sayılı zirveleri arasında yer alan Kartepe Zirvesi 2019 ‘’Şehircilik ve Mutlu Şehir’’ temasıyla 25 Ekim’de Kocaeli Kartepe’de başlayacak ve üç gün boyunca devam edecek.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler tarafından “Şehircilik ve Mutlu Şehir” temasıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Kartepe Zirvesi 2019 öncesi kamuoyunu bilgilendirmek için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın bir basın toplantısı gerçekleşti.

25-27 Ekim 2019 tarihleri arasında yurtiçi ve yurtdışı pek çok akademisyen, siyasetçi ve iş insanının katılımıyla düzenlenecek zirve öncesi Sekapark Maide Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yanı sıra Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş katılım gösterdi.

Zirve öncesi gerçekleşen toplantıda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, zirvenin kısa zaman içerisinde dünyada sayılı zirveler arasında bulunduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “180’i aşkın konuşmacının görüş ve düşüncelerini paylaşacağı zirveye; Türkiye ve yurtdışından 47 farklı üniversiteden 67 profesör, 17 Doçent, 14 Dr. öğretim üyesi olmak üzere 98 bilim insanı katılacak. BM, UNICEF, UNESCO, UNDP, TASCA gibi uluslararası kurumların yanı sıra 12 farklı STK’nın temsil edileceği organizasyonda; 15 panel-konferans, 13 akademik oturum, 4 vaka kritik, 2 forum ile şehir ekonomisi, iş ve istihdam konulu 1 çalıştayımız olacak. Yurtiçi ve yurtdışından katılımcılarımız şehircilik ve geleceğin şehirleri hakkındaki görüş, tespit ve önerilerini Kartepe Zirvesi'nden dünya ile paylaşacaklar. Zirve sonunda çalıştayımızın raporunu ve akademik oturumların tebliğlerini kitaplaştıracağız. Kartepe Zirvesi 2019 Deklerasyonu ile Kocaeli'nden dünya kamuoyuna sesimizi duyuracağız. Kısa sürede markalaşan böyle bir zirveye imza atmaktan dolayı mutluyuz. Paydaşlarımıza, hocalarımıza, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”


Geri Dön