28 / 03 / 2024

Kastamonu, Bingöl ve Şırnak Havaalanları'nda 60 bin vatandaş yolculuk etti!

Kastamonu, Bingöl ve Şırnak Havaalanları'nda 60 bin vatandaş yolculuk etti!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, temmuzda hizmete açılan Kastamonu, Bingöl ve Şırnak Şerafettin Elçi havalimanlarının üç aylık uçak ve de yolcu trafiği performansının beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini bildirdi...



Binali Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışları yapılan 3 havalimanına vatandaşların ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi.


Üç havalimanında da yolcu trafiğinin bir önceki aya göre kademeli arttığına dikkati çeken Yıldırım, İstanbul ve  Ankara  merkezli uçuşların yapıldığı havalimanlarına gösterilen ilginin giderek artmasının memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Yıldırım, şöyle konuştu:


"Boşuna 'havayolu halkın yolu oldu' demiyoruz. Hizmet menzilimiz gittikçe genişliyor, başarı çıtamız her geçen gün daha da yükseliyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı çalışıyor, Türkiye uçmaya devam ediyor. Yeni açılan havalimanlarımızdan 3 ayda yaklaşık 60 bin vatandaşımız yolculuk etti. Artan talebi karşılamak için bazı günler uçakların sefer sayıları artırıldı. Yeni havalimanlarımıza İstanbul ve Ankara merkezli yapılan uçuşlar, gelen yoğun talepler üzerine hafta içinde de belli günlerde ikiye çıkarıldı."


- En fazla uçak trafiği Kastamonu Havalimanı'nda


Kastamonu, Bingöl ve Şırnak Şerafettin Elçi havalimanlarında yaşanan uçak ve yolcu trafiği hakkında bilgi veren Yıldırım, söz konusu 3 havalimanından en çok uçak ve yolcu trafiğinin Kastamonu Havalimanı’nda yaşandığını ifade etti. Temmuzda 74 uçak hareketinin olduğu Kastamonu Havalimanı'nda, ağustosta 150, eylülde 222 uçağın sefer yaptığını belirten Yıldırım, bu havalimanında temmuzda 2 bin 352, ağustosta 10 bin, eylülde ise 16 bin 870 yolcunun hizmet aldığını kaydetti.


Hizmete 12 Temmuzda açılan ve söz konusu ay içinde 12 uçak hareketinin yaşandığı Bingöl Havalimanında ise ağustosta 52, eylülde 94 uçak trafiğinin yaşandığını anlatan Yıldırım, "Temmuz ayında 2 bin 67 yolcunun hizmet aldığı havalimanında, ağustosta hizmet alan yolcu sayısı iki katından fazla artışla 5 bin 699’a, eylülde ise 9 bin 247’ye çıktı" dedi.


Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanının ise 26 Temmuzda hizmete girdiğini anımsatan Yıldırım, temmuzda 5 günde 6 uçak seferiyle 418 yolcunun taşındığını ifade etti. Ağustosta 42 uçak seferiyle 4 bin 245 yolcunun taşındığını kaydeden Yıldırım, "Bu havalimanımız da yoğun talep nedeniyle her ay artan uçak ve yolcu trafiğiyle dikkati çekiyor. Eylülde, bir önceki aya göre uçak ve yolcu trafiğinde yüzde 100 artış yaşandı. Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'ndan eylül ayında 84 uçak seferiyle 8 bin 321 yolcu taşındı" diye konuştu.


AA


Geri Dön