29 / 03 / 2024

Kastamonu Havalimanı bugün ilk THY uçağını ağırlayacak!

Kastamonu Havalimanı bugün ilk THY uçağını ağırlayacak!

İlk uçuşa bugün ev sahipliği yapacak olan Havalimanının, Resmi açılışı 19 Temmuz tarihinde Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet tarafından gerçekleştirilecek...




Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON) Genel Başkanı Selami Çelebioğlu, bugün İstanbul’dan THY’nin ilk uçuşunu gerçekleştireceği Kastamonu Havalimanı’nın, Kastamonu ilini turizm başta olmak üzere cazibe merkezi haline getireceğini belirtti. 


İlk uçuşa bugün ev sahipliği yapacak olan Havalimanının, Resmi açılışı 19 Temmuz tarihinde Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet tarafından gerçekleştirilecektir; KAS-KON yönetim kurulu üyeleri ve diğer sivil toplum örgütleri bu açılışa katılacaktır.   


KAS-KON’dan yurtiçi ve yurtdışında tanıtım atağı 


Kastamonu’nun tarihi, kültürel, doğal güzelliklerini tanıtmak için yurtiçi ve yurtdışında tanıtım atağına geçeceklerini kaydeden Selami Çelebioğlu, şunları söyledi: 

“Havalimanının açılması ile birlikte, KAS-KON ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliği ile Kastamonu'nun yurtiçi ve yurtdışında, seyahat acentaları ve tur operatörlerine tanıtılması için gereken çalışmalar en hızlı şekilde yapılacaktır. TÜRSAB Başkanı Sayın Başaran Ulusoy’un, bir Kastamonu sevdalısı olarak yaptığı Kastamonu gezisinde de söylediği gibi, “Kastamonu’nun 3 şeye ihtiyacı vardır. Birincisi tanıtım, ikincisi tanıtım, üçüncüsü tanıtım”dır. KAS-KON olarak biz de, tanıtıma ağırlık vereceğiz” şeklinde konuştu. 


İstanbul- Kastamonu arasında haftada 4 gün karşılıklı sefer 


Yapımı 1959 yılında tamamlanmasına rağmen yeterli yolcu olmadığı gerekçesiyle hizmete açılmayıp atıl durumda kalan Kastamonu Havalimanı, yaklaşık 100 milyon lira ek yatırımın tamamlanmasıyla, bugün THY’nin ilk uçuşu ve ardından tarifeli seferleri ile hizmete açılıyor.  Kastamonu Havaalanı, her büyüklükte uçağın inebileceği uzunluk ve genişlikte olan pistiyle uluslararası uçuşlara da uygun olarak  tamamlandı. 

Şu anki tarifeye göre, THY tarafından, Pazartesi Çarşamba, Cuma ve Pazar olmak üzere haftada 4 gün, İstanbul Yeşilköy Atatürk Havalimanı ve Kastamonu Havalimanı arasında karşılıklı birer sefer yapılacaktır.  



THY yetkilileri, Kastamonulular uçakları doldurduğunda, kısa zamanda haftanın belli günleri akşam uçuşlarını da başlatılabileceğini belirtmektedir. Yıl sonuna kadar geçerli olacak olan promosyon fiyatı ise, tek yönde 59 TL’den başlıyor.



Geri Dön