26 / 04 / 2024

Katar şeyhinden Türkiye'ye üç yılda 1 milyar dolarlık yatırım!

Katar şeyhinden Türkiye'ye üç yılda 1 milyar dolarlık yatırım!

Katar şeyhlerinden şžeyh Abdullah Bin Khalife Bin Ali Al-Thani'nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu ABK Group'un inşaat, gayrimenkul, turizm ve tarımsal sanayi alanında Türkiye'ye üç yıl içinde 1 milyar dolarlık yatırım yapacak



Katar şeyhlerinden şžeyh Abdullah Bin Khalife Bin Ali Al-Thani'nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu ABK Group'un inşaat, gayrimenkul, turizm ve tarımsal sanayi alanında Türkiye'ye üç yıl içinde 1 milyar dolarlık yatırım yapacak. Ayrıca karlı bir şirketlere yönelik satın alma fırsatlarını da değerlendirmeyi planlayan Al-Thani'nin bir diğer planı da ortaklıklar kurmak yönünde. Al Thani'nin bu yöndeki görüşmeleri sürüyor.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Derneği'nin (GYODER) düzenlediği Gayrimenkul Zirvesi'nde Reuters'a konuşan Al-Thani, 'Katar'da önemli sermayeleri olan işadamları, Türkiye'ye gelerek yatırımlara talip olmak istiyor. Biz de Türkiye'de yatırım için bir yıldır çalışmalar yürütüyorduk.   Bu doğrultuda 3 yılda 1 milyar dolarlık yatırım planlıyoruz' dedi.
İnşaat alanındaki yatırımlarının konutun yanı sıra oteli de konu alacağını belirten Al-Thani, yatırım rotasındaki ilk durak olarak İstanbul'u gösterdi. Al Thani, inşaat yatırımlarındaki ikinci durak olarak Ankara'yı göstererek diğer şehirlere de açılmayı planladıklarını belirtti.

Özellikle inşaat ve gayrimenkul alanındaki yatırımlarında ortak almayı planladıklarını ifade eden Al-Thani, 'İnşaat alanındaki birkaç firmayla ortaklık için görüşmeler yürütüyoruz' dedi, ancak şirket ismi vermedi. Sıfırdan yatırımların yanı sıra, Türkiye'de şirket satın alma yoluna da gidebileceğini söyleyen Al-Thani, 'Satın alma konusunu da değerlendiririz. Karlı bir şirket için satın alma fırsatı çıkarsa kaçırmam. Özellikle inşaat sektörüne yönelik satın alma fırsatlarını değerlendiririm' diye konuştu.
Al-Thani, Türkiye'ye yönelik 1 milyar dolarlık yatırımın bir kısmını özkaynakla yapacağını, bir kısmını da Katar'daki bankalardan finanse edeceğini söyledi. Al-Thani, şu aşamada Türkiye'den herhangi bir bankadan kredi alma planlarının ise bulunmadığını söyledi.

FİNANSA GİRMİYOR, MEDYADA PLANI VAR
- Katar'da bir televizyon kanalı kuracağını belirten Al-Thani, Türkiye de dahil olmak üzere Ortadoğu'ya yayın yapacak olan kanal için Türkiye'de de bir ofis kuracaklarını açıkladı. Al-Thani, şu anda Türkiye'de medya sektöründe bir satın alma   planlarının ise bulunmadığını ifade etti.
- Al-Thani, Türkiye'de bankacılık ve finans alanına girme planları bulunup bulunmadığı ile ilgili soru üzerine, 'şžu aşamada finans   alanında da bir yatırımımız olmayacak' dedi.


Geri Dön