16 / 04 / 2024

Katar Şeyhi’nin hedefi orta sınıfa konut sağlamak!

Katar Şeyhi’nin hedefi orta sınıfa konut sağlamak!

Türkiye'de yatırım kararı alan Katar Kraliyet Ailesi üyelerinden, Katar İktidar Aile Konseyi Genel Sekreteri Şeyh Dr. Abdulaziz Al Thani’nin ilk yatırımı Fikirtepe’de yer alacak 260 milyon liralık Velvet Towers projesi oldu.



Velvet Towers için Ekşioğlu Evrensel Grup ile yüzde 50 ortaklıkla Palma D’oro May şirketini kuran Al Thani’nin hedefi Türkiye’de orta gelirliye ve gençlere yönelik konut projeler geliştirmek. Al Thani “Uzun zamandır İstanbul’da iş yapmak istiyordum. 6 ayda 4 firma ile 4 farklı sektörde çalışmalarımız oldu. Dünyanın neresine gidersem gideyim her yerden İstanbul’un potansiyelini görebiliyorum. Katar Şeyhi Temim de ‘Türkiye’ye git ve yatırım yap’ diye tavsiyede bulunuyor. Bu ilk projemiz olacak fakat son projemiz olmayacak” diye konuştu.


GENÇLERE PROJE LAZIM


Türkiye’de orta gelirliye konut yapmak istediğini ancak arsa maliyetlerinin çok yüksek olduğunu belirten Al Thani “Genç profesyoneller için projeler yapılması lazım. Bunu peynir ekmek gibi satabiliriz” dedi. Velvet Towers’da 26 katlı 3 blokta, 1.250 konut yer alıyor. Palma D’oro May İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Ekşi de “Şubat 2016’da yapımına başlanacak ultra lüks proje 2018’de sahiplerine teslim edilecek. Fiyatlar ise 385 bin liradan başlayacak” diye konuştu.


Star


 


Geri Dön